Δωρεάν οι ταινίες μέτρησης σακχάρου στους διαβητικούς

 
Εντελώς δωρεάν, χωρίς συμμετοχή, παίρνουν από σήμερα τις ταινίες μέτρησης σακχάρου μισό εκατομμύριο ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.


Όπως δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο περιθώριο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Επίσης, από σήμερα μειώνεται η συμμετοχή στα φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από ρευματοειδή νοσήματα -υπολογίζονται περίπου σε 100 χιλιάδες-, και από 25% που είχαν συμμετοχή στα φάρμακα θα έχουν 10%.

Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που αναμένεται άμεσα να εφαρμοστεί για δωρεάν φάρμακα από τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠYΥ στην Αθήνα, και αφορά 50.000 ασφαλισμένους που είναι οικονομικά αδύνατοι.

Κατά την τελετή ο κ. Σαλμάς παρέδωσε στο νέο υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, φάκελο με όλα τα στοιχεία για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τονίζοντας: «Παρέλαβα έναν ΕΟΠΥΥ με τρέχον έλλειμμα σε ετήσια βάση 2,5 δισ. ευρώ και σας παραδίδω έναν ΕΟΠΥΥ με εκτιμώμενο έλλειμμα 1 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε το έλλειμμα κατά 1, 5 δισ. ευρώ», μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.