Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε σχολεία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας ξεκίνησε σε σχολεία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά (ΟΣΠ).

Το πρόγραμμα στοματικής υγείας οργανώνεται από τα Τμήματα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το Τμήμα Παιδείας & Διά βίου Μάθησης και αφορά τους μαθητές των ειδικών σχολείων, των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του δήμου. Έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και με την καθοδήγηση της αντιπροέδρου προληπτικής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Σοφίας Γκουρτσογιάννη και του αντιδημάρχου Παιδείας και οδοντιάτρου Ευάγγελου Νικοθόδη.

Το πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν εθελοντές οδοντίατροι-μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, περιλαμβάνει:

Εξέταση των μαθητών στον χώρο του σχολείου, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής (κατόπιν γραπτής αποδοχής από τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, για τη συμμετοχή τους στο προληπτικό πρόγραμμα).
Εξατομικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής σε κάθε παιδί.
Αγωγή υγείας στους μαθητές με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης.
Γραπτή ενημέρωση στους γονείς για τη στοματική υγεία των παιδιών τους και τις ανάγκες θεραπείας, καθώς και οδηγίες για την πρόληψη των νοσημάτων του στόματος.
Η εξέταση των παιδιών θα γίνει στην κινητή οδοντιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο προληπτικό πρόγραμμα είναι προαιρετική. Στόχος του είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών, η εξοικείωσή τους με τον οδοντίατρο, αλλά και η ευαισθητοποίηση/ενημέρωση των γονέων για τη μέριμνα της στοματικής υγείας των παιδιών τους από μικρή ηλικία.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η πρόληψη στα παιδιά είναι σημαντικότερη και από την ίδια τη θεραπεία. Θέτει τα θεμέλια της στοματικής υγείας και αποτελεί δικαίωμα. Ένα δικαίωμα που κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείται» τονίζουν τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι «οι κρίσιμες εποχές χρειάζονται όμορφα και λαμπερά χαμόγελα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *