Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στο Ερρίκος Ντυνάν

kardia.medium.jpg

Εβδομάδα αφιερωμένη στη διάγνωση και θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής διοργανώνει, από σήμερα έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με δωρεάν εξετάσεις, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιακές αρρυθμίες.

Το Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του Α’ Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου οργανώνει ειδικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων -αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού και με αυστηρή τήρηση σειράς προτεραιότητας- για τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής, το οποίο περιλαμβάνει κλινική εξέταση από εξειδικευμένους καρδιολόγους και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, απαραιτήτως, να έχουν πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις: Γενική Αίματος-Σάκχαρο-Ουρία-κρεατινίνη-LDL-HDL-ολική χοληστερόλη-SGPT-SGΟT.

Σε διαφορετική περίπτωση, παρέχεται η δυνατότητα να υποβληθούν στις απαιτούμενες αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, με χρήση του ασφαλιστικού τους φορέα (τιμές ΕΟΠΥΥ). Επιπλέον, επί ενδείξεων από τις αρχικές εξετάσεις, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιήσουν Test Κοπώσεως, Triplex Καρδιάς και Holter Ρυθμού, επίσης σε τιμές ΕΟΠΥΥ.

Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από σήμερα έως και την Παρασκευή και κατά τις ώρες 08:00-15:00 στο τηλέφωνο 210.6972142.

Η κολπική μαρμαρυγή απασχολεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων λόγω της μεγάλης συχνότητας της υπέρτασης, αλλά και του υψηλού μέσου όρου ηλικίας του πληθυσμού. Είναι η συχνότερη αρρυθμία και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης ιατρικής, καθώς αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και τη συχνότητα της καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ επιδεινώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.