Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε μαθητές ζητά η ΔΟΕ

 
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) με έγγραφο που απέστειλε στους υπουργούς Υγείας Χ. Κίττα και Παιδείας Φρόσω Κιάου ζητά τη δωρεάν διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων για τους μαθητές, από τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.


Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται ότι «στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, τα αγαθά της Παιδείας και της Υγείας πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους, αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας σοβαρών προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2012- 2013 θα πρέπει να γίνει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και χωρίς να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στους Έλληνες πολίτες».

Οι δάσκαλοι τονίζουν ότι «η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες συνδέεται με μια σειρά ιατρικών δικαιολογητικών (καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος) τόσο για την πρώτη εγγραφή στο σχολείο, όσο και για τις υπόλοιπες τάξεις.

Με δεδομένο τον όγκο των εξετάσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και την ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι γονείς ταλαιπωρούνται και αναγκάζονται να πληρώσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο. Κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να το αντέξει η ελληνική οικογένεια».

Οι δάσκαλοι ζητούν από τους υπουργούς να αναλάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε το σύνολο των μαθητών της χώρας να εξεταστεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και από τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Είναι αναγκαίο, λέει η ΔΟΕ, να προβλεφθούν ημέρες και ώρες στις οποίες οι γονείς θα πηγαίνουν τα παιδιά τους για τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *