Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους στη Θεσσαλονίκη

F262AF412D2727313D7C139FB3B5B4B5.jpg

  Δωρεάν εξετάσεις σε 40 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν για 10 ημέρες οι ανασφάλιστοι της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, του ομίλου νεολαίας Rotaract και του ομίλου γυναικών Inner Wheel.

Έτσι, από την 1η έως και τις 10 Νοεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται γιατρούς 16 ειδικοτήτων από τις 09:00 έως τις 13:00, και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 14:00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικότητες στις οποίες μπορούν να εξετάζονται, κατόπιν ραντεβού, είναι: πλαστική χειρουργική, ορθοπαιδική, οφθαλμολογική, ωτορινολαρυγγολογική, ακουολογική, γυναικολογική, αγγειολογική, καρδιολογική, ουρολογική, ογκολογική, μικροβιολογική, οδοντιατρική, παθολογική, παιδιατρική, συμβουλευτική ευρημάτων και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Την έναρξη των δωρεάν εξετάσεων θα κηρύξει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράολγου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ροταριανών.

Όπως τόνισε στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Ασπασίδης, αναμένεται να εξεταστούν 5.000 ανασφάλιστοι και άποροι. Ο ίδιος συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να προσέρχονται στα ραντεβού πέντε λεπτά νωρίτερα προς αποφυγή συνωστισμού.

Η πρωτοβουλία καλύπτεται οικονομικά από χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, ενώ άλλη μια κοινωνική πρωτοβουλία του Ομίλου είναι η δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Το φαρμακείο θα παρέχει δωρεάν φαρμακευτικά σκευάσματα που θα συνταγογραφούν οι γιατροί στους εξεταζόμενους. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, διοργανώνεται εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Υγείας, το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Grand Hotel Palace.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *