Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις και ετήσιος προληπτικός έλεγχος για αστέγους

ΟΔήμος Αθηναίων ανοίγει ακόμη περισσότερο την ομπρέλα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής κάλυψης προς τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, προχωρώντας μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) σε μια σημαντική σύμπραξη με ένα από τα κορυφαία διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας, την Ευρωκλινική Αθηνών.

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας στήριξης των αστέγων της πόλης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο εξασφαλίζει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ανθρώπους που ζουν στον δρόμο και υποστηρίζονται καθημερινά από τις ομάδες Street Work του Δήμου Αθηναίων, σε όσους φιλοξενούνται στον Ξενώνα και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, αλλά και σε όσους λαμβάνουν υπηρεσίες από το Κέντρο Ημέρας της δομής.

Ειδικότερα, η Ευρωκλινική Αθηνών θα προσφέρει στους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, και συγκεκριμένα σε δωρεάν προληπτικές και διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους, καθώς επίσης και ετήσιο προληπτικό έλεγχο για καθέναν από αυτούς.

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των Κοινωνικών Ιατρείων και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που διαθέτει, αναλαμβάνει τον συντονισμό της δράσης, ενημερώνοντας σε καθημερινή βάση τους ωφελούμενους σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες, πραγματοποιώντας ιατρικές παραπομπές και διευκολύνοντάς τους σε όλη τη διαδικασία του κλεισίματος των ραντεβού τους.

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνα Δασκαλάκη τόνισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, αναφέροντας: «Ευχαριστούμε θερμά την Ευρωκλινική Αθηνών για την πολύτιμη κοινωνική της προσφορά. Με αυτή μας τη συνεργασία κάνουμε ένα ακόμη βήμα στον αγώνα μας για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, εξασφαλίζοντας στους αστέγους που στηρίζουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας που μάλιστα είναι διαθέσιμες χωρίς αναμονές που στην ομάδα αυτή του πληθυσμού συχνά λειτουργούν αποθαρρυντικά. Φέρνουμε έτσι τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πιο κοντά στις υπηρεσίες υγείας, που έχουν ανάγκη και εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα ένα επιπλέον εργαλείο στη συνεχή μας προσπάθεια για ενδυνάμωση και κοινωνική επανένταξη».

Από αριστερά Σοφία Μαρινάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Δημοσθένης Παπαπέτρου, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, γιατρός της ομάδας του Street Work και συντονιστής της δράσης, Εύα Τσιλίκουνα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής
Ο κος Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, δήλωσε: «Η νέα αυτή συνεργασία του Ομίλου Ευρωκλινικής με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων μας αντιπροσωπεύει απόλυτα καθώς η κλινική μας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Αθηνών. Σε αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, με εστίαση στη βελτίωση της πρόσβασής τους σε υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, διατηρούμε την δέσμευσή μας για διαρκή υποστήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της συνοχής της κοινότητάς μας».

Το μνημόνιο υπέγραψαν τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, η Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής Αντώνης Βουκλαρής. Από την πλευρά του Κ.Υ.Α.Δ.Α. παρέστησαν η Διευθύντρια Σοφία Μαρινάκη και ο Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, γιατρός της ομάδας του Street Work και συντονιστής της δράσης Δημοσθένης Παπαπέτρου και από την πλευρά της Ευρωκλινικής Αθηνών, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Ευα Τσιλίκουνα.

*Οι ωφελούμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στο τηλ. 210-5246515 (επιλογή 3).

Διαβάστε ακόμη...