Δώδεκα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού όπως θα φαίνονταν σε… λεμόνια

Τον γύρο του ίντερνετ κάνει μια εικόνα με δώδεκα λεμόνια που το καθένα απεικονίζει διαφορετικά συμπτώματα του καρκίνου του μαστού. Πίσω από την κυκλοφορία της είναι μια γυναίκα που χάρη σε μια άλλη εικόνα οδηγήθηκε το 2015 στη διάγνωση της ασθένειάς της.

Όπως γράφει η Daily Mail, η Erin Smith Chieze από το Σαν Ντιέγκο εκνευρίστηκε με μια καμπάνια στο Facebook που καλούσε τους χρήστες να ποστάρουν καρδιές στο προφίλ τους με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού. Αντί για καρδούλες επέλεξε λοιπόν να μοιραστεί μια εικόνα από την οργάνωση Worldwide Breast Cancer.

kadkadu3

Η εικόνα δείχνει λεμόνια με «συμπτώματα» όπως κάποιο βαθούλωμα στο δέρμα ή δέρμα που θυμίζει τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Η ανάρτηση της Erin περιλαμβάνει την εικόνα της designer Corrine Ellsworth Beaumont, που έχουν ήδη δει εκατομμύρια άνθρωποι και έχει χιλιάδες share.

Η Erin μοιράστηκε την εικόνα αυτή γιατί μία παρόμοια κίνησε τις υποψίες και της ίδιας το 2015 κι έτσι πήγε στο γιατρό και διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Κάποιος είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Facebook για το πώς δείχνει ο καρκίνος του μαστού. Τον Δεκέμβριο του 2015 παρατήρησα ένα βαθούλωμα στο στήθος μου που έμοιαζε όπως αυτό της φωτογραφίας. Ήξερα πως είχα καρκίνο, προσπάθησα να ψηλαφήσω τον όγκο αλλά δεν φαινόταν» λέει η ίδια.

Η Erin διαγνώστηκε με καρκίνο πέντε ημέρες αργότερα και έναν μήνα μετά πληροφορήθηκε πως η ασθένεια βρισκόταν στο 4ο στάδιο.

kadkadu1

Τα δώδεκα σημάδια

1. Σκλήρυνση του ιστού του στήθους

2. Βαθούλωμα

3. Πληγή

4. Ερυθρότητα ή κάψιμο

5. Έκκριση υγρού

6. Λακάκκια στο δέρμα του στήθους

7. Εξόγκωμα

8. Εξογκωμένες φλέβες

9. Εισολκή θηλής

10. Αλλαγή στο σχήμα ή το μέγεθος

11. Δέρμα σαν τη φλούδα του πορτοκαλιού

12. Αόρατος όγκος

kadkadu2

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *