Δημήτρης Καφετζής: O COVID-19 και οι παιδικές ασθένειες δεν πάνε «διακοπές» το καλοκαίρι

Συνέντευξη στον Θάνο Ξυδόπουλο

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών, ωστόσο οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες οι οποίες τα ταλαιπωρούν οπότε και θα πρέπει οι γονείς να φροντίζουν να τα προφυλάξουν. Καλό θα είναι πριν ξεκινήσουν για διακοπές να έχουν πάρει τα μέτρα τους ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ταλαιπωρία του παιδιού.

Ο Ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μετροπόλιταν Hospital κ. Δημήτρης Καφετζής μιλώντας στο zougla.gr μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα προστατευτούμε φυσικά από την Covid-19 που είναι ακόμα εδώ και πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Επίσης, ο καθηγητής αναφέρεται στις πιο συχνές ασθένειες των παιδιών όπως η ωτίτιδα, η γαστρεντερίτιδα , η ηλίαση, η δερματοπάθεια. Ο κ. Καφετζής μας δίνει όλες τις ιατρικές συμβουλές για να περάσουμε ένα όμορφο Καλοκαίρι μαζί με τα παιδιά μας.

Γαστρεντερίτιδα

Παρατηρείται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες στα παιδιά και τα συμπτώματα μπορεί να είναι διάρροια, εμετός, αφυδάτωση και κούραση. Απαραίτητο είναι να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, να πλένονται συχνά τα χέρια, όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά πριν καταναλωθούν.

Ωτίτιδα

Η ωτίτιδα προκαλείται συνήθως από τα μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα και τις βουτιές. Σκουφιά και ωτοασπίδες προστατεύουν την περιοχή ενώ για την αντιμετώπισή της ο γιατρός πιθανόν να χορηγήσει αντιβίωση. Είναι από τις πιο ενοχλητικές ασθένειες.

Ηλίαση

Το συνεχές παιχνίδι στον ήλιο δεν έχει πάντα ευχάριστα αποτελέσματα και μπορεί να οδηγήσει σε ηλίαση. Πονοκέφαλος, εφίδρωση, αδυναμία και ναυτία είναι  τα κλασικά συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν γι’ αυτό θα πρέπει να επιμένετε να φοράει καπέλο και να μην μένει πολλές ώρες στον ήλιο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καφετζή στη «Ζούγκλα»:

 

 

Διαβάστε ακόμη...