Διετές πρόγραμμα κάλυψης 160.000 ανασφάλιστων

 
Διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλύπτονται κάθε χρόνο 160.000 ανασφάλιστοι, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου, σχετικά με την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών που δεν είναι ασφαλισμένοι.


Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος, μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων από την τέταρτη Προγραμματική Περίοδο και θα εφαρμοστεί διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλυφθούν κάθε χρόνο περίπου 100.000 πολίτες οι οποίοι θα απολάβουν υπηρεσιών του συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών Υγείας, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Εξήγησε ότι αυτό θα ενταχθεί στην Προγραμματική Περίοδο και για το 2013 και 2014, όπως επίσης κι άλλες δράσεις, όπως η Υγεία Κατ’ οίκον, οι εμβολιασμοί παιδιών και θα υπάρχει συμβολή στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων ομάδων. «Οι δαπάνες προσεγγίζουν τα 90 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλύπτονται –μαζί με το «Υγεία κατ’ οίκον» και τους εμβολιασμούς των παιδιών– περίπου 160.000 πολίτες κατά έτος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Παίρνοντας τον λόγο ο ερωτών βουλευτής, τόνισε πως για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα απαιτείται η συνέργεια του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας πως πολλές κατηγορίες συμπολιτών μπορούν να καλυφθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε ακόμη να πληροφορηθεί αν από το πρόγραμμα το οποίο εξήγγειλε ο υπουργός μπορούν να αξιοποιηθούν, πέραν των δημόσιων νοσοκομείων, και συμβεβλημένοι γιατροί και εργαστήρια. «Το πρόγραμμα αφορά όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς, εργαστήρια κλπ. Η συνέργεια δεν είναι δεδομένη με το υπουργείο Εργασίας και θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα και κάθε ευκαιρία», απάντησε ο κ. Λυκουρέντζος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *