«Διεκδικούμε δωρεάν περίθαλψη για τους ανασφάλιστους πολίτες»

 
Μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς απέστειλε από το 6ο Συνέδριο Ογκολογίας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε: «Θα διεκδικήσουμε για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες το δικαίωμα της δωρεάν περίθαλψης και ιδιαίτερα της θεραπείας των ογκολογικών ασθενών. Σε αυτή την κοινωνική ιδέα, θεωρούμε πολύ σημαντική την προσήλωση ενός λαμπρού επιστήμονα, του συναδέλφου καθηγητή κου Συρίγου που έχει ανοίξει για τους ανασφάλιστους ασθενείς τις πύλες της θεραπείας στην Ογκολογική Μονάδα της Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ».


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε ότι η επιστήμη για τη θεραπεία του καρκίνου βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα διεθνώς ενώ παράλληλα, η επιστημονική γνώση των Ελλήνων γιατρών ξεπερνά σε αρτιότητα ακόμη και πολλά διεθνή στάνταρντς.

«Όμως, η αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί χρηματοοικονομικά σε ένα σύστημα υγείας που να υπηρετεί όλους τους πολίτες ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης ή της ύπαρξης κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργεί ασθενείς πολλών ταχυτήτων, ακόμη και στο χώρο των ογκολογικών ασθενών με συνέπεια όλο και περισσότεροι Έλληνες να αποκλείονται από την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την αξιοσύνη των Ελλήνων γιατρών».

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Ογκολογική Μονάδα της Γ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει και φέτος αυτό το Συνέδριο, το οποίο ξεκίνησε σήμερα για να αποτελέσει τη γέφυρα της Ογκολογίας με την εξωνοσοκομειακή κλινική πράξη.

Κατά την εναρκτήρια τελετή, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιστολής κος Κωνσταντίνος Συρίγος απένειμε τιμητική διάκριση στους μεγάλους γιατρούς της ακαδημαικής ιατρικής κοινότητας τον κο Κωνσταντίνο Δημόπουλο , Πρύτανη, τον κο Ανδρεά Σερέτη, τον καθηγητή κο Παναγιώτη Δημακάκου και τον καθηγητή κο Βασιλείο Γολεμάτη.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθησαν πολλοί ακαδημαΙκοί, όπως ο καθηγητής κος Σκαλκέας, ενώ στην εναρκτήρια ομιλία για τη λυρική ποίηση των Ελλήνων μίλησε ο ακαδημαϊκός κος Νικόλαος Κονομής

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *