Δίδυμοι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση την ίδια μέρα

586EA703BDCC094016977153AF81B292.jpg

  Οι πανομοιότυποι δίδυμοι Jack και Josh Parry είναι οι πρώτοι δίδυμοι στην Ευρώπη που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού από τον ίδιο δότη, την ίδια μέρα.

Τα 9χρονα αγόρια από τη βόρεια Ουαλία αναρρώνουν από την επέμβαση και οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της υγείας τους.

Τα παιδιά είχαν μπει στη λίστα για μεταμόσχευση και μετά από μόλις τρεις ημέρες βρέθηκε συμβατός δότης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν είμαστε άρρωστοι πια» είπε ο Josh στη The Sun.

tr1.JPG

Οι δίδυμοι διαγνώστηκαν με κυστίνωση όταν ήταν έξι χρονών. Πρόκειται για μια σπάνια και ανίατη, κληρονομική ασθένεια, η οποία προκαλεί ολική νεφρική ανεπάρκεια μέχρι την ηλικία των 10 ετών.

Η υγεία των αγοριών χειροτέρευε και οι γιατροί φοβόντουσαν ότι θα έφτανε η στιγμή να υποβληθούν στην επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο αυτό που ήδη ζούσαν.

tr2.JPG

Τα δύο αγόρια μπήκαν στη λίστα για μεταμόσχευση και λίγες ημέρες μετά βρισκόντουσαν στο χειρουργικό κρεβάτι και να υποβληθούν και οι δύο στη σωτήρια για τη ζωή τους επέμβαση.

tr3.JPG

«Γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα χρειάζονταν καινούριο νεφρό. Μπήκαν στη λίστα, όμως οι γιατροί μάς ενημέρωσαν ότι μπορεί να έπαιρνε μέχρι και δύο χρόνια για να βρεθεί δότης. Σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε ότι βρέθηκε τρεις ημέρες μετά… και μάλιστα και για τους δύο! Ήταν ένα θαύμα. Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια του δότη» είπε η μητέρα τους.

tr4.JPG

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.