Διατροφικοί μύθοι για απώλεια βάρους

D96497AEFC06780E5706FCE432163C71.jpg

  Οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρούνται συνεχώς με το τι πρέπει να τρώνε και τι δεν πρέπει. Διάφορες δίαιτες που γίνονται της μόδας κατά καιρούς, φτιάχνουν και καταρρίπτουν συνεχώς διατροφικούς μύθους.

Διαβάστε παρακάτω μερικούς από αυτούς και λύστε μια και για πάντα τις διατροφικές σας ανησυχίες…

«Το λίπος παχαίνει»: Εξαρτάται τι λίπος καταναλώνει κάποιος, το λίπος που βρίσκετε στα τσιπς, τις τηγανιτές πατάτες και στα μπισκότα, αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και την πιθανότητα να προσβληθείτε από διάφορες ασθένειες.

Από την άλλη, τα λίπη που βρίσκονται στο αβοκάντο, το σολομό και τους ξηρούς καρπούς, βοηθούν στο να χάσετε βάρος, αλλά και να είστε πιο υγιής.

«Να μετράτε τις θερμίδες, κάθε θερμίδα μετράει»: Διατροφολόγοι επισημαίνουν πως δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που τις διαφοροποιούν, όπως ο τύπος της θερμίδας, η ποσότητα αλλά και η ώρα που την καταναλώνετε.

Για παράδειγμα οι 50 θερμίδες ενός μήλου απορροφούνται και καίγονται από τον οργανισμό με τελείως διαφορετικούς ρυθμούς από τις 50 θερμίδες ενός cheesecake.

«Κόψτε τους υδατάνθρακες»: Οι υδατάνθρακες είναι αρκετά παρεξηγήσιμοι και μπαίνουν στη μαύρη λίστα της διατροφής μας. Είναι αλήθεια ότι η αλόγιστη κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως το άσπρο ψωμί, το ρύζι και τα μακαρόνια, μπορεί να μας παχύνει, αλλά καμία έρευνα δεν έχει δείξει πως η κατανάλωση υδατανθράκων που βρίσκονται στο μαύρο ψωμί, στα φρούτα και στα λαχανικά, μπορεί να μας προσθέσει βάρος.

Πηγή: myworld.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *