Διατροφικά λάθη που δημιουργούν αίσθημα κόπωσης

 
Κοιμάστε καλά, παίρνετε την πολυβιταμίνη σας κάθε μέρα, κι όμως αισθάνεστε κουρασμένοι. Διαβάστε ορισμένες πιθανές αιτίες που σχετίζονται με τη διατροφή και μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα…


Μεγάλα γεύματα: Όταν ο οργανισμός μπαίνει στη διαδικασία χώνεψης ενός χορταστικού πιάτου, χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια. Αποφεύγετε λοιπόν τα μεγάλα γεύματα, ειδικά το μεσημέρι, και καταναλώνετε μικρά -κάθε 3-4 ώρες-, ώστε να μην αντιμετωπίζετε κρίσεις υπογλυκαιμίας.

Καταναλώστε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια με γαλοπούλα. Αποφεύγετε το μεσημέρι γεύματα που είναι πλούσια σε άμυλο, όπως μακαρόνια και ρύζι.

Γλυκά: Όταν αισθανόμαστε κόπωση, ψάχνουμε κάτι γλυκό. Κι όντως, το γλυκό μάς δίνει μια γρήγορη δόση ενέργειας, η οποία όμως χάνεται πολύ σύντομα, γιατί το επίπεδο σακχάρου πέφτει απότομα.

Δοκιμάστε φρούτα όπως μπανάνες, καρπούζι και χουρμάδες. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, και δεν προκαλούν διακυμάνσεις στο σάκχαρο.

Υγρά: Μπορεί τα 8 ποτήρια νερό που πίνατε όλο το χειμώνα να αρκούσαν, άλλα το καλοκαίρι έχουμε μεγαλύτερη απώλεια υγρών. Η έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και κόπωση.

Μην ξεχνάτε να παίρνετε ένα μπουκαλάκι νερού μαζί σας, όπου κι αν πηγαίνετε.

Πηγή: myself.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.