Διαμαρτυρία σε νοσοκομεία από τα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία

0A5471995AAAE3CCCFCD0EEA046428EE.jpg

  Ραντεβού έξω από τα νοσοκομεία δίνουν σήμερα τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία (ΚΙΦΑ) στο πλαίσιο της 2ης Πανελλαδικής Δράσης τους.

Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί στις 11:00 στα αντικαρκινικά νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα και «Μεταξά» στον Πειραιά , ενώ την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη η διαμαρτυρία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης θα γίνει μπροστά στο ΑΧΕΠΑ.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των ΚΙΦΑ Αττικής, «για το 30% και πλέον του πληθυσμού που είναι χωρίς ασφάλιση, τα δημόσια νοσοκομεία είναι κλειστά εδώ και τρία χρόνια». Για να νοσηλευτεί ο ανασφάλιστος πολίτης θα πρέπει να πληρώσει το σύνολο του κόστους νοσηλείας και το σύνολο της φαρμακευτικής αγωγής, κόστος που ειδικά για τους καρκινοπαθείς είναι δυσβάστακτο, καθώς ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ. Ως αποτέλεσμα, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν αποκλείονται από τα νοσοκομεία. «Η επιμονή στον εγκληματικό αποκλεισμό των ανασφάλιστων από δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης, πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής, κοστίζει καθημερινά αναπηρίες και θανάτους σε χιλιάδες ανθρώπους» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Είναι χρέος όλων μας, απέναντι στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του! Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας μας. Γιατί όλοι μας βιώνουμε καθημερινά τα ίδια προβλήματα φτώχεια, ανεργία, απολύσεις κτλ.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, η οποία θα βρίσκεται στο πλευρό των ΚΙΦΑ μπροστά στο ΑΧΕΠΑ.

«Δεν θα μας πεθάνετε!» αναγράφεται στην αφίσα που έχει εκδώσει το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δράμας, το οποίο ανταποκρίνεται στο πανελλαδικό κάλεσμα με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο νοσοκομείο της πόλης στις 9.00.

Στην Αττική συμμετέχουν στο κάλεσμα οι συλλογικότητες: Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ, Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, ΚΙΦΑ Αθήνας, Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια, Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, Κοινωνικό Ιατρείο Φυλής, Κοινωνικό Δίκτυο Γιατρών – Φαρμακοποιών Ιλίου & Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου, Δίκτυο Γιατρών Κηφισιάς, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κολωνού – Ακαδημία Πλάτωνος – Σεπολίων, Γυναίκες για την Υγεία, τα αναπαραγωγικά σεξουαλικά δικαιώματα, Αλληλεγγύη για Όλους και Δίκτυο Γιατρών Νέας Σμύρνης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *