Διαμαρτυρία γιατρών στο «Γεννηματάς»

 
Κινητοποίηση πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου «Γεννηματάς», το οποίο εφημερεύει σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για τις αντίξοες συνθήκες στο νοσοκομείο και για τη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους για τις εφημερίες.


Οι ασθενείς που προσέρχονται εξυπηρετούνται, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι κατά τη χθεσινή γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να αποσυρθούν από την σημερινή γενική εφημερία, έχουν ζητήσει από τη διοίκηση να αποσύρει επίσημα το νοσοκομείο από την εφημερία.

«Εδώ και πολύ καιρό εργαζόμαστε υπό αντίξοες συνθήκες σε εφημερίες με αυξημένη προσέλευση ασθενών και χωρίς να διαθέτουμε τα απαραίτητα υλικά. Έχουμε να πληρωθούμε τις εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα και μέρος του πλαφόν των εφημεριών για το 2012. Σήμερα πάνω από 250 γιατροί στο “Γεννηματάς” και 2.500 νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη Θεσσαλονίκη παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες, για τις οποίες οι αμοιβές έχουν περικοπεί κατά 60-70%» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δάφνη Κατσούμπα, γιατρός του Γεννηματάς και μέλος τους ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια η καθυστέρηση αρχικά οφειλόταν σε δημοσιονομικούς λόγους και όταν λύθηκε αυτό το πρόβλημα άρχισαν τα τίθενται γραφειοκρατικά εμπόδια.

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *