Διαμαρτυρία για τα πολυιατρεία ΕΟΠΥΥ στη Ζάκυνθο

C6382D5EBF3CED78AB8165E995DAA05D.jpg

  Διαμαρτυρία μπροστά από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Ζάκυνθο, πραγματοποιούν εργαζόμενοι και γιατροί του ιδρύματος, μετά την απόφαση για κλείσιμο του πολυιατρείου του ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε διορία μέχρι και σήμερα σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις να παραλάβουν τα κτίρια και το πάσης φύσεως υλικό των πολυιατρείων ανά την Ελλάδα, τα οποία εν συνεχεία θα σφραγιστούν. Όπως σε άλλα πολυιατρεία στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και στη Ζάκυνθο, οι γιατροί του ιδρύματος αποφάσισαν να μην παραδώσουν τα ιατρεία αλλά αντίθετα να οργανώσουν κινητοποιήσεις.

Με την απόφαση για τη σφράγιση των πολυιατρείων, όλο το προσωπικό των μονάδων τίθεται αυτόματα σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα ενός μηνός (για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού όπως πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.ά. η διαδικασία θα είναι 15 ημέρες), που σημαίνει ότι οι μονάδες κλείνουν έως ότου λήξει η περίοδος διαθεσιμότητας.

«Εμείς έχουμε καταγράψει την περιουσία του κράτους. Μπορούν να υπάρξουν κλοπές. Πρέπει να προστατεύσω τα μηχανήματα που υπάρχουν. Αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη. Εγώ δεν θα χρεώσω τον ελληνικό λαό. Εγώ θα χρεώσω αυτόν που δεν την παρέδωσε. Θέλω να είμαστε ξεκάθαροι. Επανάσταση τζάμπα δεν γίνεται» είπε το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή του Mega, που συγκρούστηκε με το διευθυντή του πολυκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ στη Δάφνη Μανώλη Παπαδακάκη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *