Διάκριση για καμπάνια πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων

health.jpg

Η Vodafone διακρίθηκε στα Health & Safety Awards 2015 αποσπώντας την κορυφαία διάκριση «WINNER» στην κατηγορία «Telecommunications». Η διάκριση αυτή αφορά στο «Vodafone Wellbeing Challenge», τη μεγαλύτερη καμπάνια που υλοποιεί η Vodafone διεθνώς, υποστηρίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το Vodafone Wellbeing Challenge ξεκίνησε το 2013 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση των εργαζομένων της εταιρείας για τα οφέλη της άσκησης στην προστασία της καρδιάς και η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτούς -ακόμη και αυτών που δεν έχουν αθληθεί ποτέ- με στόχο τη διατήρηση ενός ενεργού τρόπου ζωής. Με τον τρόπο αυτό, μεταφέρεται και ενισχύεται το μήνυμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιάς για την αξία της σωματικής άσκησης ως μέσο για την διατήρηση της υγείας.

Η Vodafone Ελλάδας ενεργοποιείται με υπευθυνότητα σε θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων της. Πέρα από την πολιτική και τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας στην εργασία που ακολουθεί η εταιρία, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και σε θέματα που αφορούν στην υγεία και ευεξία των εργαζομένων, μέσα από την προαγωγή ενός ενεργού και υγιεινού τρόπου ζωής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση υλοποιούνται συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις, όπως είναι τα εξής:

– Παροχή γυμναστηρίου και εξειδικευμένων προγραμμάτων φυσικής άσκησης.

– Διοργάνωση εταιρικών πρωταθλημάτων (Ομάδα Μπάσκετ Ανδρών, Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών).

– Διοργάνωση τακτικών αθλητικών δράσεων (trekking, ποδηλασία, ομάδα τρεξίματος).

– Διοργάνωση εκδηλώσεων και ενεργειών ενημέρωσης για την υγιεινή διατροφή.

– Δημιουργία τράπεζας αίματος μέσω της οποία εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Το πρόγραμμα Wellbeing Challenge εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προγραμμάτων wellness της Vodafone, που στοχεύουν στη δημιουργία μίας κουλτούρας που προάγει την υγεία και ευεξία σε όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *