Διάιτα και σωστή ποσότητα τροφής

A11B3B6179C4E5C089980B5740C42F87.jpg

  Η διαδικασία απώλεια βάρους σίγουρα θα πρέπει να περιλαμβάνει και περιορισμό της ποσότητας του φαγητού και των θερμίδων που καθημερινά προσλαμβάνουμε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού, με αποτέλεσμα να κινητοποιεί τις εσωτερικές αποθήκες ενέργειάς του, το λίπος του, για να τις καλύψει και έτσι να χάνουμε βάρος.

Ωστόσο, η συνεχής μείωση της ποσότητας του φαγητού που τρώμε μπορεί σταδιακά και όσο περνάνε οι μέρες να μην μας βοηθήσει. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι μειώνοντας πολύ τις θερμίδες μας, αναγκάζουμε και τον οργανισμό μας να ρίχνει τις απαιτήσεις του, να μειώνει τις καύσεις του και έτσι κάποια στιγμή να δυσκολευόμαστε πάρα πολύ ή και να μην χάνουμε βάρος.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην μειώνουμε πολύ και συνεχώς το φαγητό που καταναλώνουμε, ακόμη και σε μία δίαιτα. Είναι προτιμότερο να έχουμε ένα πιο ήπιο πρόγραμμα διατροφής και παράλληλα μια συστηματική άσκηση. Κατά αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να κρατάμε τον οργανισμό και το μεταβολισμό μας σε ένα καλό επίπεδο και να έχουμε μια πιο ήπια αλλά πιο σταθερή και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *