Δίαιτα χωρίς απαγορεύσεις

93845B05226FAB2D66452395F329D693.jpg

  Όσοι ξεκινούν δίαιτα αλλά δεν σταματούν να τρώνε τα αγαπημένα τους γλυκά όπως η σοκολάτα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος.

Πρόσφατη βρετανική δημοσκόπηση έδειξε ότι το 86% εκείνων που κάνουν δίαιτα και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους γλυκά έχασαν βάρος με επιτυχία.

Και από τους 2.100 άνδρες και γυναίκες που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης εκείνοι που έχασαν το περισσότερο βάρος ήταν εκείνοι που συνέχιζαν να καταναλώνουν σχεδόν όση σοκολάτα έτρωγαν και πριν την δίαιτα. Η έρευνα ενισχύει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών σύμφωνα με τα οποία η απαγόρευση τροφίμων από το διαιτολόγιο μάλλον οδηγεί τη δίαιτα σε αποτυχία.

Το κλειδί σύμφωνα με τους διαιτολόγους είναι να αντιμετωπίζουμε πιο χαλαρά το ζήτημα της απώλειας βάρους και να μην απαγορεύουμε στον εαυτό μας όσα μας αρέσουν, επειδή τελικά θα στραφούμε στην αυξημένη κατανάλωση άλλων τροφίμων προκειμένου να καλύψουμε το κενό.

Υπάρχουν έρευνες μάλιστα που δείχνουν ότι το 65% όσων δεν τρώνε γλυκά στο πλαίσιο της δίαιτας τελικά παίρνουν βάρος. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της σοκολάτας τα νέα είναι ακόμη πιο ευχάριστα μια και φαίνεται ότι η κατανάλωσή της συνδέεται με την μακροζωία.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard σε 8.000 άνδρες επί 65 χρόνια εκείνοι που κατανάλωναν σοκολάτα με μέτρο έως τρεις φορές τον μήνα έζησαν ένα χρόνο περισσότερο συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν σοκολάτα.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *