Οι άνθρωποι που πηγαίνουν το πρωί για δουλειά χωρίς προηγουμένως να έχουν φάει πρωινό, συνήθως τρέφονται ανθυγιεινά την υπόλοιπη ημέρα.
Όταν πεινάσουν, το πιθανότερο είναι να τρώνε γλυκά ή τροφές με πολλές θερμίδες. Επίσης, έχουν συχνότερα την επιθυμία να καπνίσουν σε σχέση με τους ανθρώπους που φεύγουν από το σπίτι αφού έχουν φάει δημητριακά ή ψωμί ολικής αλέσεως.
Τα παραπάνω υποστηρίζει η επιστημονική ομάδα της Σαμπρίνα Σλέσινγκερ από το Γερμανικό Κέντρο για το Διαβήτη (DDZ), η οποία δημοσίευσε τη μελέτη της στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition.
Οι επιστήμονες αξιολόγησαν στοιχεία από 96.175 άτομα. Στη διάρκεια της έρευνας 4.935 από αυτά εμφάνισαν διαβήτη τύπου ΙΙ. Διαπιστώθηκε ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν την τάση να μην παίρνουν πρωινό. Η παχυσαρκία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη οι άνθρωποι να παίρνουν πάντα ένα καλό πρωινό. Συμβουλεύουν μάλιστα να το συνοδεύουν με καφέ.
Ο λόγος είναι, όπως αναφέρεται στην έρευνα, ότι ο καφές μειώνει κατά 25% την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Ο Ματίας Καρλστρέμ, ο οποίος διδάσκει στο τμήμα Ιατρικής και Φαρμακολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη αξιολόγησε 30 μεμονωμένες έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 1.185.210.
Ο επίσης καθηγητής Ιατρικής Κγεντ Χέρμανσεν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άαρχους δηλώνει ότι η προστατευτική ιδιότητα του καφέ έγκειται στην αντιοξειδωτική του ιδιότητα. Ο καφές βοηθάει στην αποφυγή μολύνσεων και με τη θερμότητα υποβοηθά την χλωρίδα του εντέρου.
Συστήνονται καθημερινά τρία με τέσσερα φλυτσάνια καφέ τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.