Διαβεβαιώσεις Κουρουπλή ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων

farmakeio_farmaka4.medium.jpg

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο πολίτης σε κάθε σημείο της χώρας να έχει πρόσβαση στα απαραίτητα γι’ αυτόν φάρμακα, δίνει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από συνεχείς συσκέψεις και επαφές με όλους τους θεσμούς που εμπλέκονται στο χώρο του φαρμάκου, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τους ζήτησε να συνεχίσουν να διαθέτουν τα φάρμακα με τον ίδιο ρυθμό που έκαναν και πριν τις τελευταίες εξελίξεις.

Στόχος, όπως τους είπε, να μην λείψει κανένα φάρμακο από τα φαρμακεία, τα νοσοκομεία και κανένας πολίτης να μην βρεθεί ακάλυπτος. Οι φορείς που εμπλέκονται στο φάρμακο -όπως ΠΕΦ, ΟΣΦΕ, εκπρόσωποι των φαρμακοαποθηκάριων- διαβεβαίωσαν τον κ. Κουρουμπλή ότι δεν θα υπάρξουν εκτροπές και του είπαν ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να διατηρηθεί το στοκ των 90 ημερών σε φάρμακα, το οποίο ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, έδωσε εντολή στον ΕΟΠΠΥ να αρχίσει να εξοφλεί μέρος των οφειλών του προς τρίτους. Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθεί άμεσα το ποσό το οποίο θα διατεθεί σε φαρμακοποιούς και φαρμακοβιομηχανίες.

ΣΦΕΕ: Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο

Το ζήτημα της Υγείας πρέπει να μείνει έξω από τον πολιτικό πυρετό των επόμενων ημερών και τον κυνισμό όσων βρίσκουν ευκαιρία να κερδίσουν από την μεγάλη αγωνία των ελλήνων πολιτών αναφέρει ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμός Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), εκπροσωπώντας θυγατρικές πολυεθνικών και ελληνικές εταιρίες και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μπει στο χορό των διχαστικών λογικών.

«Ο ΣΦΕΕ εκπροσωπώντας θυγατρικές πολυεθνικών και ελληνικές εταιρίες δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μπει στο χορό των διχαστικών λογικών.

Ως μια ενιαία δύναμη, οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ παραμένοντας προσηλωμένες στην ηθική τους υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τη χώρα, διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Και φροντίζουμε από την δική μας πλευρά να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων, προσκαλώντας τους πάντες να κάνουν το ίδιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες», επισημαίνει σε ανακοίνωση του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *