Δημιουργία «ψηφιακού» νοσοκομείου με νέες τεχνολογίες

pap2.jpg

Σε ένα «έξυπνο» ψηφιακό νοσοκομείο μετέτρεψε το Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος ΟΤΕ, με την εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τη χρήση προϊόντων και λύσεων της εταιρείας Cisco. Μέσω νέων τεχνολογιών, το νοσοκομείο βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους ασθενείς του, και εξασφαλίζει την αποδοτικότερη λειτουργία του.

Ο Όμιλος ΟΤΕ και η Cisco εγκατέστησαν στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου συστήματα ασύρματης μετάδοσης φωνής και δεδομένων, που επιτρέπουν εξουσιοδοτημένη πρόσβαση του προσωπικού στα πληροφοριακά συστήματα του νοσοκομείου μέσω tablets ή smartphones. Η ασύρματη υποδομή της Cisco υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά ασφάλειας, ποιότητας και υψηλής απόδοσης στην μετάδοση δεδομένων, διευκολύνοντας το έργο του προσωπικού, ενώ παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο Internet στους ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν και στην εγκατάσταση ενός νέου IP τηλεφωνικού κέντρου στο νοσοκομείο, καθώς και στη διασύνδεσή του με το υπάρχον. Με την ενιαία αυτή υποδομή, για δεδομένα και τηλεφωνία μέσω internet, βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα στις εσωτερικές επικοινωνίες του νοσοκομείου, αφού το προσωπικό μπορεί να δέχεται εσωτερικές κλήσεις και στο smartphone του, ενώ μειώνονται δραστικά οι τηλεπικοινωνιακές δαπάνες.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ και η Cisco παρέχουν υπηρεσία εντοπισμού της θέσης (Location Base Services) των σημαντικών παγίων του νοσοκομείου, μέσω τεχνολογίας RFID (Radio Frequency Identification) tags, που επιτρέπει την παρακολούθηση τους σε πραγματικό χρόνο, με ακρίβεια ενός μέτρου, ελαχιστοποιώντας το κόστος των αναλώσιμων και της παρακολούθησης των κινητών παγίων του νοσοκομείου.

Τέλος, σε κάθε κλίνη εγκαταστάθηκαν τερματικές συσκευές με οθόνες αφής (bedside terminals), που λειτουργούν και ως μονάδες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και υποστήριξης των νοσηλευόμενων και των συνοδών τους, αλλά και ως εργαλείο δουλειάς για το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Με τις συσκευές αυτές βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς, μειώνονται οι χρόνοι αναμονής και αυξάνεται η παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Όμιλος ΟΤΕ και η Cisco έλαβαν, στα BITE Awards 2015, το βραβείο GOLD, στην κατηγορία «Εξωστρεφή Πληροφορικά Συστήματα & Διαδικτυακές Εφαρμογές / Υπηρεσίες».

pap1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *