Δεύτερη μέρα κλειστά τα φαρμακεία

 
Κλειστά θα μείνουν και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησε χθες μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Τα μέλη του Συλλόγου συνεχίζουν και την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και ζητούν συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.


Σήμερα προγραμματίζονται επίσης συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους στα πλαίσια της «Ημέρας νοσοκομείου».

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη οι ειδικευόμενοι θα απέχουν από το πρωινό ωράριο και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *