Δέσμευση Λυκουρέντζου για εξόφληση όλων των δεδουλευμένων

 
Τη δέσμευσή του για την εξόφληση όλων των δεδουλευμένων εφημεριών εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, διαβεβαιώνοντάς τους γιατρούς ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ. Ζήτησε, ωστόσο, την κατανόησή τους για τη χρονική καθυστέρηση.


«Το πρόβλημα της καταβολής των εφημεριών το αντιμετωπίσαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό των Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Ήδη, καταθέσαμε στη Βουλή διάταξη με την οποία θα εξοφληθούν αναδρομικά όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες. Με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κάθε δεδουλευμένη εφημερία θα πληρώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος.

Την ίδια στιγμή, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και για τις ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζουν 150 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να είναι κλειστές, «θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ήδη, εδώ και αρκετές μέρες, οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία «Τζάνειο», «Κρατικό Νίκαιας», «Μεταξά» και «Άγιοι Ανάργυροι» και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ζητά την απόσυρσή των συγκεκριμένων νοσοκομείων από τη γενική εφημερία. «Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης (εξάντληση των ειδικευμένων ιατρών) είναι απόλυτα επιβεβλημένο για την ασφάλεια των ασθενών του λεκανοπεδίου, η απόσυρση των τεσσάρων νοσοκομείων από τη γενική εφημερία», σημειώνει η ΕΙΝΑΠ, προσθέτοντας ότι στηρίζει τις επισχέσεις των γιατρών και προγραμματίζει να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των διοικήσεων των νοσοκομείων, για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του 2012.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *