Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν μονάδες απεξάρτησης

647CE53692337B93F2A9C47E050A42EF.jpg

  Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή απεξάρτησης, έδωσε σήμερα η υφυπουργός υγείας Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψή της στο κτίριο των νέων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε ερώτηση, για το επικείμενο κλείσιμο των ψυχιατρείων που θα έχει ως αποτέλεσμα και τη διακοπή λειτουργίας και της μονάδας απεξάρτησης, που λειτουργεί μέσα στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, η κ.Μακρή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιες ευαίσθητες μονάδες να καταργηθούν. “Οχι μόνο δεν θα συρρικνώνονται, αλλά θα αναπτύσσονται, αν και θα ήθελα να δημιουργήσω αυτές τις συνθήκες ώστε να μη χρειάζεται να αναπτυχθούν”, είπε χαρακτηριστικά η κ.Μακρή.

«Το υπουργείο υγείας στηρίζει τις προσπάθειες του ΚΕΘΕΑ και θα προσπαθήσει, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας του ως ενός από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής πολιτικής και στρατηγικής για τα ναρκωτικά», δήλωσε. Στο πλαίσιο αυτό, οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ πρότειναν, ένα μέρος των εκδόσεων του υπουργείου Υγείας να τυπώνεται στο τυπογραφείο του, το «Σχήμα και Χρώμα», ή έστω να μπορούν να καταθέτουν και αυτοί προσφορές.

Αναφερόμενη εξάλλου, στην έλλειψη αντιρετροϊκών φαρμάκων που παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η κ.Μακρή τόνισε ότι «όλα τα νοσοκομεία θα πρέπει να κάνουν την καλύτερη και πιο συνετή χρήση των φαρμάκων» και ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο υγείας την προσεχή Δευτέρα.

Γονατίζουν και οι γονείς

Η οικονομική κρίση , εκτός από την αύξηση των εξαρτημένων σε ουσίες, αλκοόλ και τζόγο ή το διαδίκτυο, είχε ως αποτέλεσμα να γονατίζουν ακόμη και οι γονείς, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση στις οικογένειες. Σύμφωνα με στελέχη του ΚΕΘΕΑ, πολλοί άνδρες, άνω των 40-45 χρόνων, καταφεύγουν στο αλκοόλ, ενώ οι γυναίκες στα αντικαταθλιπτικά. Με βάση το γεγονός αυτό, το ΚΕΘΕΑ θα λειτουργήσει, στο νέο του κτίριο, ψυχοδιαγνωστικό κέντρο, όπου θα μπορούν να απευθύνονται εξαρτημένοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παράλληλα και ψυχολογικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *