«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας»

BC431A22ADE27F395D860410DA80D504.jpg

  Απαντήσεις στο ποια νοσοκομεία θα κλείσουν, πώς θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς και τι θα γίνει με το προσωπικό έδωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι χρειαζόμαστε αλλαγή χαρακτήρα για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στις γειτονιές. «Έχουμε περιοχές όπου κάθονται και δουλεύουν ελάχιστα οι νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό και έχουμε νοσοκομεία που το προσωπικό τρέχει», είπε. Και πρόσθεσε ότι «συστήνω μία επιτροπή συμβουλευτική άμισθη για το πώς θα σχεδιάσουμε το θέμα».

«Εγώ είμαι θεσμικός. Δεν θεωρώ ότι ο υπουργός είναι ο πάνσοφος ηγέτης που ήρθε να πει τι θα γίνει» ξεκαθάρισε σημειώνοντας ότι θέλει να έχει πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για όλα αυτά που γίνονται.

«Δε θέλω να αιφνιδιάσω κανέναν. Θέλω να ακούσω τις ενστάσεις τους», είπε, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι «δεν θα απολυθεί κανείς από το χώρο της Υγείας».

Ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι «σε πρώτη φάση είναι να βγάλουμε 1.250 εργαζομένους. Θα εξαιρεθούν οι γιατροί. Μας λείπουν κάποιες θέσεις και κάπου έχουμε πλεονάζον προσωπικό. Όσοι βγουν σε καθεστώς κινητικότητας, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 8 μήνες για τη νέα τους τοποθέτηση».

Τόνισε πάντως ότι «αντιλαμβάνομαι και σέβομαι αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για τα νοσοκομεία. Δεν τους θεωρώ αντιπάλους μου» και είπε ότι «θα επισκεφθώ τα νοσοκομεία πριν αποφασίσω. Θα έχω μία συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του παρουσιάσουμε το σχέδιο, να το συμφωνήσουμε με το υπουργείο. Δεν θα κάνουμε απολύσεις στην Υγεία γιατί έχουμε κενά», επανέλαβε.

Ανέφερε ακόμη ότι «η τρόικα συμφώνησε για αύξηση κονδυλίων για την υγεία, αλλά ζήτησε λογαριασμό από πού θα τα κόψουμε».

«Μιλάμε στην Ελλάδα, τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί κάνουν έτσι. Όποιοι είναι καλοί στη δουλειά τους και δεν μπήκαν με μέσο, δεν έχουν τίποτα να φοβούνται. Η εικόνα με τη Χρυσή Αυγή ήταν ντροπιαστική», τόνισε.

Και έκανε γνωστό ότι «Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα κρίνουν αν πρέπει να γίνονται εγχειρήσεις και αν δίνεται σωστή αγωγή στους ασθενείς. Πάντα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο γιατρός. Κανένας δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε στην πατρίδα μας αυτά που χρειάζεται για να τη σώσουμε. Θέλω να σέβομαι τον κόπο των ανθρώπων και όχι να τον σπαταλώ. Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε τη σπατάλη, θα πρέπει να καταστραφούμε».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *