Ο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε με νερό το χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι

Είναι συχνό φαινόμενο, να κρατάμε ένα πλαστικό μπουκάλι που είχε μέσα εμφιαλωμένο νερό και να το ξαναγεμίζουμε από τη βρύση.

Δυστυχώς μια τέτοια συνήθεια, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πολύ ανθυγιεινή. Αμερικάνικη ιστοσελίδα έκανε έρευνα σχετικά με το πόσο υγιεινή είναι αυτή η συνήθεια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο μπουκάλι συγκεντρώνονται πολλά περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Στην έρευνα εξετάστηκαν επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν για μια εβδομάδα και σύμφωνα με τα στατιστικά, αποκαλύφθηκε ότι ο υψηλότερος αριθμός βακτηρίων που βρέθηκε σε ένα μπουκάλι περιλάμβανε περίπου 900 χιλιάδες μονάδες που δημιουργούσαν αποικίες ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο, δηλαδή περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν ότι περίπου το 60% των μικροβίων ήταν ικανό να προκαλέσει αρρώστιες ενώ ταυτόχρονα τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν διάφορες βλαβερές χημικές ουσίες, οι οποίες απελευθερώνονται με τη φθορά τους από την πολλή χρήση.

Καλύτερα, λοιπόν, μετά την πρώτη χρήση να πετάτε ή να ανακυκλώνετε το πλαστικό μπουκάλι και να μην το ξαναγεμίζετε νερό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *