«Δεν πετάμε κανένα φαρμακευτικό σκεύασμα»

 
Ακόμα μία πρωτοβουλία αναλαμβάνει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και των δράσεων που αναπτύσσει και δεδομένης της μεγάλης ανάγκης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστου πληθυσμού.


Με βασικό μήνυμα «Δεν πετάμε κανένα φαρμακευτικό σκεύασμα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη το φάρμακο» θα ξεκινήσει από μεθαύριο και καθημερινά, να συλλέγει φαρμακευτικά σκευάσματα και αναλώσιμο υλικό, στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ, οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να προσκομίζουν όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους, τα οποία δεν έχουν λήξει και δεν τους χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό όπως γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα υλικά.

Τα φάρμακα και τα αναλώσιμα θα συγκεντρώνονται στο ισόγειο της υπηρεσίας σε κουτιά και θα μεταφέρονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κάλυψη των αναγκών και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται και το έχουν ανάγκη» ανέφερε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης.

Τόνισε, παράλληλα, ότι στόχος είναι να εξασφαλιστούν φάρμακα και αναλώσιμο υλικό, «να γίνουμε αρωγοί σε συνανθρώπους μας, που λόγω των συγκυριών και της έντασης της κρίσης έχουν μείνει άνεργοι και ανασφάλιστοι, δηλώνουν απελπισμένοι και αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *