Δεν έπασχε από Έμπολα ο νεκρός στρατιώτης στο Τέξας

C5B9C480138B0252F8523EDE3CC38426.jpg

  Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη δυτική Αφρική και βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του, κοντά στο στρατόπεδο των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ όπου υπηρετούσε, έδειξαν ότι δεν είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, δήλωσαν αξιωματικοί στη βάση Φορτ Χουντ.

Οι αξιωματικοί του στρατού ανέμεναν τα αποτελέσματα των διεξοδικότερων εξετάσεων, μετά τις πρώτες εξετάσεις – που είχαν ήδη δείξει ότι ο στρατιώτης, ο οποίος παρακολουθούσε την κατάσταση της υγείας του μόνος του, δεν είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι απειλείται η δημόσια υγεία ή (υπήρξε μόλυνση από τον) Έμπολα ή ότι εκτέθηκε (στον ιό) η κοινότητα, ή οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες για τον θάνατο ενός στρατιώτη από το Φορτ Χουντ», ανέφεραν αξιωματικοί της βάσης σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ο στρατιώτης βρέθηκε νεκρός μπροστά στο σπίτι όπου διέμενε όταν δεν ήταν σε υπηρεσία, στην πόλη Κιλίν, στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας Τέξας των ΗΠΑ, νωρίς χθες. Δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία του θανάτου του και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το όνομά του. Στον άνδρα αυτόν είχε χορηγηθεί άδεια για λόγους ιατρικής έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν οι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού.

Όπως πράττουν και άλλοι στρατιωτικοί οι οποίοι επιστρέφουν από τη δυτική Αφρική, ο στρατιώτης κατέγραφε την κατάστασή του δύο φορές την ημέρα και ανέφερε σε αξιωματικούς του ιατρικού σώματος των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τα στελέχη της διοίκησης της μονάδας του.

«Δεν μιλάμε σε καμιά περίπτωση για Έμπολα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Κιλίν, η Κάρολ Σμιθ, ερωτηθείσα σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χθες. «Απλώς λόγω των περιστάσεων στις χώρες της δυτικής Αφρικής, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», δήλωσε η ίδια.

Μια δύναμη στρατιωτικών που υπηρετούν στη βάση Φορτ Χουντ αναπτύχθηκε στη Λιβερία από τον Οκτώβριο στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αρωγής με σκοπό να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, μία από τις τρεις οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τη χειρότερη επιδημία του Έμπολα στην ιστορία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *