Όπως τονίζεται στη ανακοίνωση, στις 15.01.2013 η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers). Τα προϊόντα είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα μπιφτέκια είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.
Ο ΕΦΕΤ επικοινώνησε άμεσα με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.