«Δεν είναι ανεκτές οι απολύσεις και το κλείσιμο μονάδων υγείας»

A0EF66A7DB2C253127F4F1E24860C259.jpg

  Την καταδίκη των καταστροφικών πολιτικών του υπουργείου Υγείας εκφράζει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ,  οι πολιτικές του υπουργείου «προβλέπουν διάλυση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, βίαιο διαμελισμό των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων, απολύσεις και διαθεσιμότητα, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λαό και παράδοση δημόσιων δομών και υγειονομικής περίθαλψης, σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ και καταδικάζει τις απειλές, τον εκφοβισμό και τις απεργοσπαστικές τακτικές του Υπουργείου και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στις διαδικασίες fast track κλεισίματος των ψυχιατρικών νοσοκομείων, οι οποίες εκτός της πλήρους απορρύθμισης της ψυχιατρικής εφημερίας ιδιαίτερα στην Αττική που καλύπτει και άλλες περιοχές της χώρας, αγνοούν επιδεικτικά ότι στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους.

Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα και κανένα κλείσιμο μονάδας υγείας δεν είναι ανεκτά.

Ένα παλλαϊκό κίνημα υπεράσπισης των δημόσιων δομών Υγείας μπορεί να σταματήσει τον μνημονιακό κυβερνητικό κατήφορο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *