«Δεν είμαι ήρωας» γράφει ο γιατρός με Έμπολα

C5B9C480138B0252F8523EDE3CC38426.jpg

  «Δεν είμαι ήρωας» γράφει σε ανοικτή επιστολή του, την οποία δημοσιεύουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο γιατρός που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα και αναρρώνει στην Ρώμη.

Το όνομά του είναι Φαμπρίτσιο (το επώνυμο δεν έχει γίνει γνωστό) και μολύνθηκε από τον ιό προσφέροντας εθελοντική εργασία στη Σιέρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής. Είναι μέλος της ιταλικής οργάνωσης αρωγής Εmergency.

Πριν από ένα μήνα εισήχθη στο νοσοκομείο για μολυσματικές ασθένειες Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης και τις τελευταίες ημέρες, βαθμιαία, η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από τις δυο εβδομάδες κατά τις οποίες η υγεία μου παρουσίασε σημαντική επιδείνωση. Έδωσα μάχη, όμως, με τον εχθρό», όπως γράφει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον ιό Έμπολα «και από ότι φαίνεται κατάφερα να τον νικήσω», γράφει ο Φαμπρίτσιο.

Ο Ιταλός γιατρός, τονίζει, επίσης, ότι «εδώ και λίγες ημέρες νιώθει καλύτερα, καταφέρνει και πάλι να έχει τον έλεγχο του σώματός του και να κινείται αυτόνομα», ενώ, θεωρεί ότι «δεν είναι ήρωας αλλά δεν μεταδίδει και πανούκλα. Είναι ένας στρατιώτης ο οποίος τραυματίσθηκε κατά την διάρκεια της μάχης με έναν αμείλικτο εχθρό».

«Τις τελευταίες ημέρες άρχισα να διαβάζω τα όσα γράφτηκαν για την περίπτωσή μου. Σε μεγάλο βαθμό, είναι λόγια στήριξης, παρηγοριάς και ευχές για ανάρρωση, αλλά και λόγια που μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο από την άγνοια», προσθέτει ο Φαμπρίτσιο.

«Ο Έμπολα είναι ένας τρομερός εχθρός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η τελική του ήττα εξαρτάται από το μέτωπο το οποίο τον καταπολεμά. Ελπίζω το μέτωπο αυτό να διευρυνθεί και να μπορέσει να αντιταχθεί στον Έμπολα με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο», καταλήγει ο γιατρός αυτός, εθελοντής της οργάνωσης Emergency.

Ο γιατρός αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την Πρωτοχρονιά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.