«Δεν αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών σε εξετάσεις-φάρμακα»

 
«Σε δύο κατηγορίες, στα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές -όπου συμπεριλαμβάνονται ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης και κάποια προνοιακά ιδρύματα- οι δαπάνες δεν δείχνουν να μειώνονται» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μ. Σαλμάς αναφορικά με τη «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ.


Σημείωσε πως, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν, οι δαπάνες αυτές δεν μειώθηκαν. «Βεβαίως μπήκαν κάποια νέα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, αλλά κάποια διαγνωστικά κέντρα και γιατροί δημιούργησαν ζήτηση εξετάσεων» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις τυχόν ευθύνες της διοίκησης του οργανισμού είπε πως «ο οργανισμός έχει μια διοίκηση. Και όπως όλοι λογοδοτούμε στον πρωθυπουργό και στον λαό, έτσι λογοδοτούν και οι διοικήσεις. Θα μπορούσε να έχει θεσπίσει διαγνωστικά πρωτόκολλα. Ήδη, εδώ και δύο μήνες, έχω επισημάνει στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το πρόβλημα και την ανάγκη να πάρει μέτρα. Δυστυχώς, δεν κατάλαβε και νόμιζε ότι θα κάνει διαπραγμάτευση».

Ο κ. Σαλμάς απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να καλυφθεί το έλλειμμα με αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσω τις συμμετοχές των ασθενών. Από το φάρμακο, που χειρίζομαι προσωπικά, έχω πάρει 1 δισ. ευρώ πέρυσι και μισό, φέτος και τις επόμενες μέρες θα ακούσετε ότι επιστρέφουμε στον λαό μέρος αυτών που εξοικονομήσαμε. Θα απαλλάξουμε από τις συμμετοχές στα φάρμακα ή θα τις μειώσουμε, θα δώσουμε δωρεάν φάρμακα σε κάποιες κατηγορίες ασθενών, αλλά συμμετοχές δεν θα αυξήσουμε. Αυτά έγιναν στο παρελθόν».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.