Δεκτός έγινε για επέμβαση ο ασθενής που δεν είχε να πληρώσει

8A277314A82CD6042CD2B758C9B84F7C.jpg

  Δεκτός φαίνεται πως έγινε από το διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο ασθενής που δεν εγχειρίστηκε επειδή δεν είχε προσκομίσει βιβλιάριο της πρόνοιας.

Την καταγγελία είχε κάνει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωση, ο ασθενής έγινε δεκτός από τον διοικητή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη για τη ζωή του επέμβαση.

«Ευχόμαστε οι διοικήσεις όλων των νοσοκομείων αλλά και το υπουργείο Υγείας να δείξουν αυτή την ευαισθησία για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες και όχι μόνο αφού δίνεται δημοσιότητα. Περιστατικά όπως αυτό είναι απαράδεκτα και ουδεμία σχέση έχουν με τον πραγματικό ρόλο που πρέπει να έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις ζωές όλων μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου.

«Τα λογιστικά νούμερα και το χρήμα δεν μπορούν να έχουν παραπάνω αξία από μια ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον για τις ζωές 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών. Όποιος βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη με στοιχειά εναντίον του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *