Δεκατρείς τρόποι για να προσλαμβάνετε περισσότερο νερό

52DD5E96094FDEB8B8EF407D3ED5527E.jpg

  Είναι απαραίτητο για κάθε σύστημα του οργανισμού. Το νερό «ξεπλένει» τις τοξίνες από ζωτικά όργανα, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και παρέχει ένα υγρό περιβάλλον για το αυτί, τη μύτη και τους ιστούς του λαιμού. Πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις ποσότητες πρόσληψής του; Αυτοί είναι δεκατρείς τρόποι.

Πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με φρέσκο λεμόνι (οι τολμηροί μπορούν να προσθέσουν πιπέρι καγιέν) κάθε πρωί. Αυτό το ρόφημα επιτρέπει την καλύτερη λειτουργία των οργάνων, ενώ τόσο το λεμόνι όσο και το πιπέρι καγιέν έχουν μεγάλη αντιμυκητιακή δράση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ επίσης αποτοξινώνουν. Παράλληλα, το λεμόνι είναι το καλύτερο «εργαλείο» της φύσης για την υποβοήθηση της πέψης αλλά και την καταστροφή βακτηρίων.

Έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι γεμάτο με νερό στο γραφείο σας και πίνετε όση ώρα είστε εκεί. Επίσης, αποφασίστε ότι όταν η στάθμη πέφτει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, θα το ξαναγεμίζετε. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ντεκαφεινέ πράσινο τσάι το οποίο επίσης ενυδατώνει.

Πάρτε νερό μαζί σας . Αν δεν κάνετε δουλειά γραφείου, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και προσθέτετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το να διατηρείτε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό αποτελεί μία σημαντική υπενθύμιση ότι πρέπει να πιείτε.

Εμπλουτίστε το. Κόψτε αγγουράκια, τζίντζερ, λάιμ, λεμόνι ή φρέσκες φράουλες και προσθέστε τα στο νερό σας για καλύτερη γεύση (πάρτε ένα τάπερ με τα απαραίτητα και στη δουλειά). Ένας άλλος τρόπος είναι να παγώσετε φρούτα και να τα χρησιμοποιήσετε αντί για παγάκια.

Βάλτε ένα φίλτρο ή ένα σύστημα καθαρισμού νερού. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το φιλτραρισμένο νερό έχει καλύτερη γεύση και θα βοηθήσει στο να ενισχυθεί η επιθυμία για πρόσληψη νερού.

Πίνετε νερό με καλαμάκι. Η χρήση του βοηθά στην πρόσληψη μεγαλύτερης ποσότητας νερού σε μικρότερο χρόνο. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε στο πόσο περισσότερο νερό θα πίνετε μέσα στη μέρα σας.

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε νερό, όπως το καρπούζι το καλοκαίρι (το 92% του βάρους του είναι νερό), το σέλινο, οι ντομάτες, τα κολοκύθια, οι μελιτζάνες και τα εσπεριδοειδή.

Πιείτε νερό πριν και μετά τα γεύματα και όχι μόνο κατά τη διάρκειά τους. Κάνετε μία συμφωνία με τον εαυτό σας ότι θα πίνετε ένα γεμάτο ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα και τουλάχιστον μισό μαζί με κάθε σνακ- είναι μια εύκολη υπενθύμιση για να ενυδατωθείτε. Επιπλέον, η πρόσληψη περισσότερων υγρών βοηθά στην αντιμετώπιση της πείνας και στο αδυνάτισμα.

Τρώτε περισσότερους σπόρους και ρύζι. Μερικά δημητριακά, το ρύζι και τροφές πλούσιες σε σπόρους είναι επίσης μία καλή πηγή νερού. Επίσης, το γάλα που προστίθεται σε ένα μπολ με δημητριακά περιέχει περίπου 87% νερό.

Μειώστε την καφεΐνη. Ροφήματα όπως ο καφές και η σόδα έχουν διουρητική δράση και κάνουν τον οργανισμό να αποβάλλει περισσότερο νερό από όσο του προσφέρουν. Οπότε κάντε μια χάρη στον οργανισμό σας και κάθε φορά που θέλετε να πιείτε ένα τέτοιο ρόφημα, προτιμήστε να πιείτε νερό.

Διαλύστε άλλα ποτά. Αν πίνετε χυμούς, παγωμένο τσάι ή λεμονάδες, διαλύστε τα ροφήματα αυτά με νερό. Εξακολουθείτε και απολαμβάνετε τη γεύση τους, μπορείτε να πιείτε την ίδια ποσότητα με λιγότερες θερμίδες, και προσλαμβάνετε μεγαλύτερες ποσότητες νερού.

Πίνετε νερό κατά τις εξόδους σας. Σιγουρευτείτε ότι πίνετε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε ποτό. Όχι μόνο επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ αλλά βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης.

Χρησιμοποιείστε εφαρμογές που καταγράφουν την ημερήσια πρόσληψη νερού. Δοκιμάστε το Waterlogged, το οποίο έχει υπενθυμίσεις και διαγράμματα, ενώ είναι δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *