Δέκα τρόποι για να χαλαρώσετε

FB3EE81B20EC72B6A8B7FB71AE378D0D.jpg

  Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τελείωσαν για τους περισσότερους από αυτούς που είχαν την ευκαιρία να καθίσουν και η επιστροφή στη δουλειά σημαίνει και επιστροφή στο άγχος.

Αλλά και εκτός των διακοπών, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιο άγχος, το οποίο φέρνει αύξηση του σωματικού βάρους, της αρτηριακής πίεσης, ακόμη και κατάθλιψη.

Δείτε, λοιπόν, 10 τρόπους για να μη συμβεί αυτό:

1. Ακούστε το πιο χαλαρωτικό τραγούδι του πλανήτη. Μελέτη μάλιστα έχει δείξει ότι τα είδη που πολλοί θεωρούν χαλαρωτικά, όπως την κλασική μουσική, δεν είναι για όλους τους ανθρώπους.

2. Ανταλλάξτε αγκαλιές και φιλιά με το/τη σύντροφό σας. Μελέτες δείχνουν ότι τα φιλιά μειώνουν τα επίπεδα των τοξινών στο αίμα.

3. Παρακολουθήστε μία κωμωδία. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο κατά του στρες από το γέλιο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι που γελάνε έχει αποδειχτεί ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, που αυξάνεται σε απάντηση στο άγχος.

4. Κάντε γιόγκα. Μελέτες δείχνουν ότι η γιόγκα, μέσω ενός συνδυασμού ελεγχόμενης αναπνοής, μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και την κόπωση.

5. Φάτε σοκολάτα. Μελέτη έδειξε ότι 40 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας σας βοηθούν να μειώσετε το στρες.

6. Δημιουργήστε μία νοητή απάντηση στο στρες για να καλμάρετε όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

7. Πάρτε ένα κατοικίδιο. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωπου που έχουν ζώα έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και είναι πιο χαλαροί όταν βρίσκονται με τους τριχωτούς φίλους τους.

8. Πιείτε ένα ποτό. Μη γίνετε σκνίπα – το πολύ αλκοόλ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει – αλλά το ποτό με μέτρο μειώνει τα επίπεδα του άγχους.

9. Μασήστε τσίχλα ανεξαρτήτου γεύσης.

10. Αγνοείστε το κινητό σας τηλέφωνο, τουλάχιστον όταν δεν πρόκειται για δουλειά. Μελέτες δείχνουν ότι το να τσεκάρετε τα μηνύματά σας και τα email σας σας αγχώνει.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *