Δάγκωμα φιδιού: Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας συμβεί – Ενημερωθείτε

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ένας 50χρονος από χωριό του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα από οχιά. Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε αντιοφικός ιός, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα από το δηλητήριο του φιδιού.

Οι γιατροί από την πρώτη στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν, περιμένοντας την αντίδρασή του στην θεραπευτική αγωγή. Προφανώς, το δηλητήριο της οχιάς απεδείχθη ιδιαίτερα τοξικό για τον οργανισμό του, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει επιπλοκές που επιβάρυναν την κατάστασή του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την πρώτη ημέρα υπέστη αιμορραγικό σοκ. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι γιατροί του, από το Σάββατο εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πέρυσι ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών βρέθηκε σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όταν δαγκώθηκε στο χέρι από φίδι, πιθανόν οχιά, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βόλο. Το κοριτσάκι έπαιζε έξω από την εκκλησία του χωριού, όπου είχε πάει με τη γιαγιά του και, ανάμεσα στις πευκοβελόνες, βρισκόταν κουλουριασμένο το φίδι. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, στη χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν δεκάδες είδη φιδιών από τα οποία η οχιά, ο σαπίτης και το αγιόφιδο είναι δηλητηριώδη. Είναι φυσικό αυτές οι ειδήσεις να γεννούν μεγάλη ανησυχία για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που διατρέχουμε σε περίπτωση δαγκώματος από φίδι. Οι ειδικοί του Metropolitan Hospital μας ενημερώνουν για όσα μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση δαγκώματος από φίδι καθώς και όσα πρέπει να αποφύγουμε για το καλό μας.

Διαβάστε ακόμη...