Χρονιά επιτυχίας το 2015 για την DEMO ΑΒΕΕ

sdfs.jpg

Με ευχές για μια δημιουργική χρονιά, καλωσόρισε το 2016 η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Κρυονέρι Αττικής, παραβρέθηκαν οι 750 εργαζόμενοι της DEMO, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινωνίας του Δήμου που η εταιρεία εδρεύει.

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ο Πρόεδρος της DEMO κ. Σταύρος Δέμος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας: «Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για εμάς, όχι μόνο γιατί συμπληρώσαμε 50 χρόνια ιστορίας και επιτυχιών, αλλά και γιατί αντιμετωπίσαμε, με την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων μας, τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της DEMO κ. Δημήτρης Δέμος, ευχαρίστησε και τα 50 τμήματα της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας για όλες τις λεπτομερείς διαδικασίες που έχει θέσει και που οδήγησαν την DEMO να περάσει με επιτυχία τα δύσκολα τεστ εγκρίσεων για άδεια κυκλοφορίας σκευασμάτων της σε νέες χώρες τους εξωτερικού. «Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά κρατήθηκαν σε υψηλά επίπεδα όπως το 2014 αλλά η εξαγωγική της δυναμική ήταν αυτή που έκανε και τη διαφορά καθώς ο κύκλος πωλήσεων των εξαγωγών από 27 εκατ. το 2014 έκλεισε σε 38,5 εκατ. το 2015» συνέχισε ο κος Δέμος.  Παράλληλα όμως τόνισε και «το πολύ δύσκολο περιβάλλον που έχει ήδη διαμορφωθεί για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, καθώς δεν υπάρχει συνολικό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής. «Όλα αυτά τα χρόνια η Πολιτεία επικεντρωνόταν στο κομμάτι της τιμολογιακής πολιτικής», συμπλήρωσε, «ενώ για το 2015 θα κληθούν οι ελληνικές εταιρείες να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο με τη μορφή clawback και rebate περίπου 630 εκατ. ευρώ.»

Οι στόχοι της εταιρείας για το 2016 είναι: Ανάπτυξη νέων προϊόντων μέσα από ένα ισχυρό R&D τμήμα Είσοδος σε νέες αγορές του εξωτερικού μέσω μιας ισχυρής διαδικασίας εξωστρέφειας και περαιτέρω ανάπτυξη υπαρχόντων αγορών με έγκριση και τοποθέτηση επιπλέον προϊόντων. Η περαιτέρω καθετοποίηση και αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και η αύξηση μεγεθών με στόχο το χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Μεγαλύτερος στόχος όμως είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη χρονιά και η οποία δυστυχώς έχει καθυστερήσει καθώς οι απαιτήσεις από τα δημόσια νοσοκομεία, οι οφειλές τους δηλαδή,  μέσα στο 2015 έχουν εκτοξευτεί. Αυτό το γεγονός μοιραία φέρνει πιο πίσω τα αναπτυξιακά πλάνα, όχι μόνο της DEMO, αλλά και άλλων εταιρειών.

H DEMO επέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο μέσα στο 2015 με τους περιβαλλοντικούς δείκτες σε ότι αφορά στις ανακυκλώσεις να αυξάνονται, την ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως η έκθεση «Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ, Οι Καινοτόμοι του Μοντερνισμού, αθλητών, όπως ο Πρωταθλητής Ξιφασκίας Σάββας Καββαδίας και ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, άλλα και με την έμπρακτη στήριξη των προσφύγων που δοκιμάζονται στα νησιά του Αιγαίου.

Σημαντική αναγνώριση για τις προσπάθειες και την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία της DEMO εντός του 2015 αποτέλεσαν οι διακρίσεις της εταιρείας στα βραβεία «Greek Exports Awards», «Made in Greece» και «Κούρος 2015», τα οποία δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στη Διοίκηση και στους ανθρώπους της εταιρείας να θέσουν τον πήχη για το 2016 ακόμα πιο ψηλά.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.