Χριστούγεννα και ρεβεγιόν χωρίς…παρατράγουδα

Παγίδες για την υγεία κρύβουν συχνά οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η αυξημένη κατανάλωση φαγητού και ποτού, οι μετακινήσεις σε μακρινές αποστάσεις, η κακοκαιρία και η λανθασμένη επιλογή δώρων για τα παιδιά μπορούν να αποβούν καταστροφικές.


Τα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών το επιβεβαιώνουν: Κάθε χρόνο περίπου 60 παιδιά, κυρίως προσχολικής ηλικίας, τραυματίζονται από χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός εκείνων που επισκέπτονται τον γιατρό με έντονα συμπτώματα δυσπεψίας. Το σημερινό «Εθνος – Υγεία» είναι αφιερωμένο σε όσα θα πρέπει να κάνετε για να προφυλάξετε τη γιορτινή σας διάθεση από δυσάρεστα απρόοπτα.

Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε συμβουλές για τα κριτήρια επιλογής του χριστουγεννιάτικου δέντρου, των διακοσμητικών φώτων, των στολιδιών και των παιδικών παιχνιδιών με βασική αρχή την αποφυγή αιχμηρών και εύφλεκτων αντικειμένων.

Ειδική αναφορά γίνεται στην ταξιδιωτική ιατρική, το φαρμακείο των ταξιδιωτών, την προστασία από το ψύχος και στα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν όσοι βρεθούν μακριά από το σπίτι τους αυτές τις ημέρες.

Ο κλινικός διαιτολόγος κ. Παπαλαζάρου αναφέρεται στη θρεπτική αξία και στις θερμίδες των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων και η ψυχολόγος κ. Ντέκοβα μιλά για την κατάθλιψη των Χριστουγέννων, μια κατάσταση που επιτείνεται από τη μοναξιά και τις δυσκολίες ολόκληρης της χρονιάς.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_130.jpeg

Τέλος, στο σημερινό τεύχος γίνεται αναφορά στις αισθητικές θεραπείες και στις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που επιλέγουν αρκετοί ως δώρο για τον εαυτό τους την εορταστική περίοδο, με αναλυτική παρουσίαση του κόστους κάθε επιλογής.

Πώς να αποφύγετε ατυχήματα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα δώρα, τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας και στις γιορτινές μετακινήσεις

ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ: Νικήστε την κατάθλιψη των γιορτών

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_212.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_37.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *