Χρήσιμες συμβουλές για ξέγνοιαστες διακοπές

Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της υγείας μας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών παρέχει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. =

Χρήσιμες συμβουλές για την προστασία της υγείας μας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών παρέχει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η προετοιμασία του ταξιδιού είναι απαραίτητο να γίνεται με βάση τις ανάγκες του κάθε ατόμου και τον τόπο προορισμού, ενώ οι χρονίως πάσχοντες θα πρέπει να παίρνουν μαζί τους όσα φάρμακα θα τους χρειαστούν για το χρονικό διάστημα των διακοπών.


Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες των ειδικών για να αποφύγετε στον τόπο παραθερισμού σας, ανεπιθύμητες καταστάσεις

Κατά την παραμονή μας στο τόπο παραθερισμού απλά μέτρα είναι ικανά να προφυλάξουν μικρούς και μεγάλους από καταστάσεις που μπορεί να διαλύσουν την καλοκαιρινή μας διάθεση και να μεταβάλουν το πρόγραμμα ολόκληρης της οικογένειας.

Μέτρα πρόληψης της ναυτίας…
Περισσότερο ευάλωτα στη ναυτία που οφείλεται στα μεταφορικά μέσα είναι τα παιδιά ηλικίας 2-15 ετών, οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή εμμήνου ρύσεως και τα άτομα που πάσχουν από ημικρανίες. Συνήθως, η ναυτία προκαλεί μέτρια αδιαθεσία αλλά σε σοβαρές καταστάσεις είναι ικανή να αποτρέψει κάποιον από το να ταξιδέψει. Ανακατωσούρα στην κοιλιά, αίσθηση αυξημένης θερμοκρασίας, ζάλη, ταχύπνοια, πονοκέφαλος, υπνηλία και αυξημένη έκκριση σάλιου είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα, ενώ τα βασικά μέτρα πρόληψης της ναυτίας είναι τα εξής:

Μετακινηθείτε σε κάποιο σημείο όπου η ταλάντωση είναι μικρότερη. Συγκεκριμένα: στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου ή του λεωφορείου ή στο κεντρικό και χαμηλότερο τμήμα του πλοίου. Κρατήστε ακίνητο το κεφάλι σας. Προτιμήστε την ύπτια θέση με τα μάτια κλειστά. Σταθεροποιήστε το βλέμμα σας σε κάποιο σταθερό σημείο. Μην πίνετε αλκοόλ, μην καπνίζετε, καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα. Λάβετε φαρμακευτική αγωγή, όπως αντιισταμινικά, αντιμουσκαρινικά και αντιντοπαμινεργικά σκευάσματα. Για να είναι πιο αποτελεσματικά θα πρέπει να τα λάβετε 30 λεπτά πριν από το ταξίδι.

…της θερμικής εξάντλησης…

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_110.jpeg

Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα που καλύπτουν το δέρμα όσο γίνεται περισσότερο. Φορέστε απαραιτήτως καπέλο. Εφαρμόστε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά. Τα αντηλιακά που προορίζονται για παιδιά δεν πρέπει να περιέχουν το συστατικό Paba γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν εξανθήματα. Αποφύγετε να βρίσκεστε έξω μεταξύ 10.00-14.00. Σε περίπτωση που λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, αποφύγετε τον ήλιο. Σε μέρη όπου το ηλιακό φως είναι πολύ έντονο, όπως σε παραλίες, φοράτε απαραιτήτως γυαλιά ηλίου. Μην καταναλώνετε αλκοόλ. Παραμείνετε σε κλιματιζόμενους χώρους.

…και προστασίας από έντομα
Αρκετά σοβαρά είναι δυνατόν να αποδειχθούν ορισμένες φορές τα τσιμπήματα από έντομα. Εκτός από τις δυσάρεστες τοπικές αντιδράσεις που προκαλούν, τα έντομα μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, όπως ελονοσία, κίτρινο και δάγκειο πυρετό ή ιαπωνική εγκεφαλίτιδα.

Οσοι ταξιδεύουν σε χώρες όπου ενδημούν τέτοιες ασθένειες θα πρέπει να ενημερώνονται για τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.

Ως γενικά μέτρα προτείνονται:

Τα φαρδιά, ελαφριά ρούχα με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια. Τα κλειστά παπούτσια και οι ψηλές κάλτσες ειδικά σε περίπτωση περιπάτου σε δάσος. Η χρήση εντομοαπωθητικών για το δέρμα και τα ρούχα. Η χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων στους χώρους του ύπνου. Η χρήση κουνουπιέρας.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο του ταξιδιώτη

Παυσίπονα ή αντιπυρετικά Αντιδιαρροϊκά Αντιισταμινικά Αποσυμφορητικά Χάπια κατά της ναυτίας Την τακτική φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς Γάζες Ελαστικούς επιδέσμους για διαστρέμματα, αυτοκόλλητους επιδέσμους Βαμβάκι Τσιμπιδάκι ή λαβίδα Θερμόμετρο Αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές αλοιφές και κρέμες Ζελ αλόης για ηλιακά εγκαύματα Αντικνησμώδη αλοιφή Κολλύριο Επίσης: Εντομοαπωθητικό Αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον 15 Αντιβακτηριακά μαντιλάκια χεριών, αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών Προφυλακτικά

Φάρμακα
Οσοι λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πρέπει:

Να έχουν μαζί τους ένα ιατρικό σημείωμα όπου θα αναγράφεται η νόσος, η αγωγή τους και το δοσολογικό τους σχήμα. Να τοποθετούν τα φάρμακά τους στην αρχική τους συσκευασία. Να έχουν προμηθευτεί επαρκή ποσότητα των φαρμάκων τους. Να έχουν ενημερωθεί για την ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της χώρας την οποία θα επισκεφθούν, εφόσον ταξιδέψουν στο εξωτερικό, προκειμένου να ενημερωθούν αν τα φάρμακα που λαμβάνουν κυκλοφορούν εκεί νόμιμα.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_23.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_33.jpeg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *