Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν ασθενείς με HIV

 
Χωρίς αντιρετροϊκά φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς με HIV λοίμωξη που παρακολουθούνται από την Μονάδα Λοιμώξεων του Τζανείου νοσοκομείου.


Με έγγραφο που απέστειλε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σ. Φούσας, περιγράφει με δραματικούς τόνους στην υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη το πρόβλημα που προέκυψε, επισημαίνοντας ότι: «Το Τζάνειο Νοσοκομείο αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων του νοσοκομείου μας λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων».

«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να προβούμε για να μη διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς που θα είχε σαν συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας τους και θα επιβαρύνει μακροπρόθεσμα και το κόστος θεραπείας», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Φούσας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η επιστολή έφτασε απόψε και στις 17 μονάδες Λοιμώξεων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα και έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία ανάμεσα στους γιατρούς που εργάζονται σ΄ αυτές , παρότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα επάρκειας αντιρετροϊκών φαρμάκων σε άλλη μονάδα, με βάση τουλάχιστον τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *