Χείρα βοηθείας στους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου

5EDF7112E8DF9F2E4944E89767D088C8.jpg

  Εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης προγραμματίζει από τις 6-9 Ιουνίου ο Μακεδονικός όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ) για τους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου.

Εξήντα πέντε φουσκωτά σκάφη, 16 γιατροί και 49 μέλη του ΜΟΦΣ ξεκινούν αυτή την Παρασκευή 6 Ιουνίου για το ακριτικό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να προσφέρουν στους κατοίκους του ένα τριήμερο δωρεάν ιατρικών και βασικών μικροβιολογικών εξετάσεων καθώς και τεστ ΠΑΠ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ομίλου  με αφορμή τη συμπλήρωση των 22 χρόνων λειτουργίας του. Ανάμεσα στους γιατρούς που μετέχουν στην αποστολή υπάρχουν :καρδιολόγος, παθολόγους, ορθοπαιδικός, χειρουργός παίδων, παιδοουρολόγος, ογκολόγος, γυναικολόγος, ιατρός πόνου, ρευματολόγος, δερματολόγος, πνευμονολόγος, νευροχειρούργος και οδοντίατρος.

«Ο Άγιος Ευστράτιος είναι ένα αποκομμένο ακριτικό νησί με 250-300 κατοίκους, που συνδέεται με τη Λήμνο με ένα καραβάκι. Δεν έχει Κέντρο Υγείας και μέχρι πρόσφατα δεν είχε κανέναν γιατρό. Γι αυτό αποφασίσαμε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια του Ομίλου, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, να κάνουν βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις και τεστ ΠΑΠ οι γυναίκες. Είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθούμε κοντά στους κατοίκους του νησιού. Η πρώτη ήταν πριν δύο χρόνια. Φέτος επιλέξαμε να πάμε το τριήμερο 6-9 Ιουνίου που συμπίπτει και με τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΜΟΦΣ, Θόδωρος Καρτσιώτης.

Τα 65 φουσκωτά σκάφη θα ξεκινήσουν την Παρασκευή από το Πόρτο Κουφό της Χαλκιδικής και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο νησί σε περίπου 2,5 ώρες, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια η αποστολή θα μεταβεί στο σχολείο όπου θα μοιραστούν δώρα στους μαθητές του νησιού

Να σημειωθεί ότι από 19 έως 24 Ιουνίου, σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών, θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη Σύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».

apostoli.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *