Χάθηκαν 445.000 ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

1466A006B6590D3E288777A22DBEE2CD.jpg

  Συνεχίζουν, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να τους καλεί να τις λήξουν για να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, επισημαίνοντας ότι στα χέρια του υπουργείου υπάρχει και το εργαλείο της επίταξης.

««Θέλω να ελπίζω ότι θα αναθεωρήσουν την άποψη για την απεργία και θα τη σταματήσουν. Εάν αυτό δεν συμβεί και συνεχιστεί η απεργία, προφανώς εμείς θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για να μην ταλαιπωρήσουμε τους ασφαλισμένους μας. Το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι σεβαστό και ιερό. Κατά συνέπεια, ασφαλώς και πρόκειται να δράσουμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Εγώ, όμως, σας λέω ότι πριν δράσω και φανώ, ας πούμε, ότι επιδιώκω τη σύγκρουση, περιμένω να δω μη τυχόν οι γιατροί καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος…» είπε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.

Εκτιμάται ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων έχουν «χαθεί» περίπου 455.000 ραντεβού ασφαλισμένων με τους γιατρούς του Οργανισμού -περί τις 65.000 ραντεβού στις μονάδες υγείας κλείνονται ημερησίως- ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Μετά τη διακοπή των 633 συμβάσεων ισάριθμων γιατρών- εργαζόμενων του Οργανισμού στην οποία προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ με απόφασή του τη Δευτέρα στερώντας τους τη δυνατότητα να δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία το απόγευμα, υλοποιείται σήμερα το δεύτερο μέτρο που αφορά την αύξηση του μηνιαίου «πλαφόν» των επισκέψεων στους υπόλοιπους 4.300 συμβεβλημένους γιατρούς από 200 επισκέψεις σε 300.

Στην επόμενη φάση αναμένεται, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με υπογραφή νέων συμβάσεων προκειμένου να καλυφθεί το υγειονομικό κενό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *