«Χαριστική βολή» στη συνεργασία ΕΟΠΥΥ-ιδιωτικών κλινικών

EF0A48D3134910A7FCC8DA71C13DD357.jpg

  «Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών, αναστέλλοντας την, με πίστωση του ΕΟΠΥΥ, παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του, οδηγούν τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) οι νέες αυθαίρετες και μονομερώς τετελεσμένες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο ΣΕΚ και υποστηρίζει:

«Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση των μέτρων του υπουργείου Υγείας, περί claw back στις υπηρεσίες που παρέχουν οι Ιδιωτικές Κλινικές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δίνει τη χαριστική βολή σε αυτήν τη συνεργασία. Είναι κατάφορη απόδειξη της ανεφάρμοστης προχειρότητας και των κινήσεων εντυπωσιασμού, με τις οποίες η Πολιτεία αντιμετωπίζει το μείζον θέμα της Υγείας στην Ελλάδα, αντί να λειτουργήσει συντεταγμένα και να τιμήσει τις συμφωνίες που η ίδια έχει συνάψει. Παράλληλα, οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, που στερούνται παντελώς νομιμότητας, εκθέτουν τη χώρα διεθνώς με ένα “αποφασίζω και διατάσσω claw back σε υπηρεσίες”, παρά το γεγονός ότι -ως γνωστόν- το claw back σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο εφαρμόζεται μόνο σε προϊόντα και ποτέ σε υπηρεσίες».

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών κάνει λόγο για εφιαλτικό περιβάλλον λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών, που «δεν επιτρέπει ουδεμία άλλη πίστωση χρόνου πληρωμής των ληξιπρόθεσμων, αλλά και ουδεμία συζήτηση για ενδεχόμενη περικοπή στην τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», και καταλήγει:

«Αναμένουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα υπάρξουν “ευήκοα ώτα”, που θα δώσουν τη δέουσα σημασία στις εκκλήσεις μας. Θα αντιληφθούν, ότι δεν μας ικανοποιεί η από μέρους τους αναγνώριση περί κατάφορης αδικίας των μέτρων, όταν αυτή συνοδεύεται με ασαφείς υποσχέσεις και τεράστιες περικοπές. Θα αντιληφθούν ότι επιτέλους δεν αντέχουμε άλλα τετελεσμένα γεγονότα. Ευχόμαστε να κάνουν ό,τι απαιτείται, άλλως, δηλώνουμε κατηγορικά ότι θα βαδίσουμε στον μονόδρομο που μας οδηγούν, δηλαδή της επίσχεσης παροχής των υπηρεσιών μας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *