Χάπι ντομάτας για εγκεφαλικά και εμφράγματα

 
Ένα χάπι που περιέχει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, βασικό συστατικό της ντομάτας, εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών και στην προστασία του εσωτερικού τους τοιχώματος, του ενδοθηλίου.


Η λυκοπένη (ή λυκοπένιο) είναι η ουσία στη φλούδα της ντομάτας που της χαρίζει το κόκκινο χρώμα της και είναι γνωστό ότι διασπά τα λιπώδη ιζήματα στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών.

Η λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής αντιστοιχεί στην κατανάλωση σχεδόν τριών κιλών ντομάτας και οι δημιουργοί του είναι αισιόδοξοι για την ευεργετική του δράση στο καρδιακό σύστημα.

Σύμφωνα πάντως με τα αποτελέσματα μια πρώτης μικρής έρευνας σε 36 καρδιοπαθείς και 36 υγιείς ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 χρόνια φάνηκε ότι η λήψη του χαπιού αυξάνει την ελαστικότητα των αγγείων κατά 50%, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την κατάσταση του ενδοθηλίου.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο πανεπιστήμιο Cambridge και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *