CDC: Δεν συνιστάται πλέον η καραντίνα για τους μαθητές που έχουν εκτεθεί στην Covid-19

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) δεν συνιστούν πλέον τον περιορισμό σε καραντίνα ή την εφαρμογή προγραμμάτων διαγνωστικών τεστ στα σχολεία ή στα κέντρα φροντίδας, για τους ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στην COVID-19, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, μετά από την επικαιροποίηση των σχετικών οδηγιών.

Παράλληλα, δεν συστήνεται πλέον η καραντίνα για ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, μετά την έκθεση ποσοστού περίπου 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ στον κορωνοϊό, τους εμβολιασμούς, αλλά και τη νόσηση του πληθυσμού. «Οι νέες οδηγίες αναγνωρίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά επίσης, μας βοηθούν να μετακινηθούμε σε ένα σημείο στο οποίο η COVID-19 δεν διαταράσσει σοβαρά την καθημερινότητα στη ζωή μας», ανέφερε σε ανακοίνωση επιστήμονας των CDC.

Τα ίδια κέντρα ανακοίνωσαν ότι έχουν αναβαθμίσει τις οδηγίες τους, ότι οι άνθρωποι που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 πρέπει να φορούν μάσκα υψηλής προστασίας για δέκα ημέρες και να κάνουν διαγνωστικό τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεσή τους στον κορωνοϊό, άσχετα από το καθεστώς του εμβολιασμού τους.

«Τόσο η εφαρμογή μέτρων πρόληψης, όσο και ο εμβολιασμός συμβάλλουν ώστε να υπάρχει ένας βαθμός προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και έχουν νόημα, ώστε να μην υπάρχει διαφοροποίηση από τις οδηγίες μας και τις συστάσεις μας επί τη βάσει του καθεστώτος εμβολιασμού την περίοδο αυτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επιδημιολόγος Γκρέτα Μασέτι των CDC.

Διαβάστε ακόμη...