Canephron Uno: Το ΝΕΟ φάρμακο φυτικής προέλευσης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κυστίτιδας

H ELPEN κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ΝΕΟ φάρμακο φυτικής προέλευσης (Herbal Medicinal Product). Πρόκειται για το Canephron® Uno, που ενδείκνυται στην αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος.  

Η κυστίτιδα είναι μία από τις πιο συνηθισμένες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που αφορά στη φλεγμονή της ουροδόχου κύστης και του κατώτερου ουροποιητικού. Αποτελεί το 90% των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες οι οποίες σε ποσοστό έως και 80% θα βιώσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο κυστίτιδας στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ έως και 27% αυτών θα εμφανίσουν ένα επόμενο επεισόδιο εντός 6 μηνών.

Πολλές φορές οι ασθενείς αναφέρουν ότι η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων όπως η ανάγκη για συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα και ο πόνος δυσχεραίνoυν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Μια κατάσταση που τους δημιουργεί συναισθήματα εκνευρισμού και άγχους.

Συχνοουρία; Πόνος και τσούξιμο κατά την ούρηση; Αντιμετώπισέ τα με Canephron® Uno
 
To Canephron® Uno είναι ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο φυτικής προέλευσης. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος, όπως είναι η συχνοουρία, ο πόνος και το τσούξιμο κατά την ούρηση, η αυξημένη ανάγκη για ούρηση.

Η σύνθεσή του αποτελείται από τον ειδικά επιλεγμένο συνδυασμό 3 φαρμακευτικών φυτών, σε σταθερή αναλογία, που δρουν συνεργικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα περιέχει βότανο κενταύριο, ρίζα λεβιστικού και φύλλα δενδρολίβανου (1:1:1).

Το Canephron® Uno  έχει 4πλό μηχανισμό δράσης. Εμφανίζει αναλγητική, σπασμολυτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα αναστέλλει την προσκόλληση του Escherichia Coli, του παθογόνου, το οποίο είναι υπεύθυνο για το 85% των επεισοδίων κυστίτιδας (εκτός νοσοκομείου).

Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Διατίθεται σε συσκευασία των 30 επικαλυμμένων δισκίων.

Επιπλέον, το Canephron® Uno μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οξείας μη επιπλεγμένης κυστίτιδας, συνεισφέροντας παράλληλα στις πολιτικές περιορισμού της κατάχρησης των αντιβιοτικών.

Τα φάρμακα φυτικής προέλευσης περιέχουν φαρμακολογικά ενεργά συστατικά που προέρχονται από φυτά, σε ακατέργαστη ή κατεργασμένη μορφή. Συνήθως η σύνθεσή τους περιλαμβάνει πολλαπλά συστατικά που διατίθενται σε ορισμένη αναλογία και με καθορισμένο τρόπο χορήγησης,  για την αντιμετώπιση οξέων ή χρόνιων παθήσεων και των συμπτωμάτων τους. Έχουν κλινική τεκμηρίωση και χρησιμοποιούνται ευρύτατα εδώ και δεκαετίες σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Η ELPEN δραστηριοποιείται εδώ και 58 χρόνια στην ανάπτυξη και παραγωγή επώνυμων ελληνικών φαρμάκων υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας. Με την κυκλοφορία του Canephron® Uno, διευρύνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων της, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των ασθενών με επιπλέον θεραπευτικές επιλογές και τη διασφάλιση της πρόσβασής τους σε θεραπείες που είναι δοκιμασμένες στην κλινική πράξη, διαθέτουν επιστημονική τεκμηρίωση και βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Διαβάστε ακόμη...