Cancer Research Technology και Teva συμμαχούν κατά του καρκίνου

AC37D3F5D61B8B051F51D8EE001C34C2.jpg

  Η Cancer Research Technology (CRT), εμπορικός κλάδος του Βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας του Καρκίνου (ICR UK) ανακοίνωσε την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας της με τη φαρμακευτική εταιρεία Teva. Η επιτυχημένη πολυετής διεπιστημονική συνεργασία ανάμεσα στην CRT και την Teva απέφερε τον πρώτο σε μια νέα κατηγορία, εξαιρετικά εκλεκτικό και από του στόματος χορηγούμενο ενεργό αναστολέα της άτυπης πρωτεϊνικής κινάσης C (aPKC), υποψήφιο για προκλινικές μελέτες, προκειμένου να αναπτυχθεί από την Teva σε πιθανή νέα αντικαρκινική θεραπεία.

Ο αναστολέας aPKC ανακαλύφθηκε έπειτα από βελτιστοποίηση προτύπων δραστικών ουσιών σε πρώιμο στάδιο, στα εργαστήρια της CRΤ. Η Teva παρείχε σημαντικούς πόρους και εμπειρογνωμοσύνη κατά την περίοδο της ερευνητικής συνεργασίας, δίνοντας ώθηση στην επένδυση του Βρετανικού Ινστιτούτου Έρευνας του Καρκίνου (ICR UK).

Η αναστολή των ισοενζύμων άτυπης πρωτεϊνικής κινάσης C (aPKC) αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο για την ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στα πρώιμα στάδια της εισβολής του όγκου και τη μετάσταση (διασπορά όγκου) σε απομακρυσμένους ιστούς, καθώς και στην εξάπλωση και την ανάπτυξη καρκινικών βλαστοκυττάρων, τα οποία συμβάλλουν στην εμφάνιση αντίστασης του όγκου στις διάφορες καθιερωμένες αντικαρκινικές θεραπείες. «Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι σημαντικά. Αυτές οι άτυπες πρωτεϊνικές κινάσες C (aPKC) – στόχοι μπορεί να παίζουν ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού και εξέλιξης του καρκίνου.

Η ικανότητα αναστολής της διαδικασίας μπορεί να παράσχει μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση πολλών διαφορετικών τύπων καρκίνου για πολλούς καρκινοπαθείς», ανέφερε ο Δρ. Michael Hayden, Πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης και Επικεφαλής του Επιστημονικού Τομέα του Ομίλου της Teva.
Ο Δρ. Keith Blundy, Διευθύνων Σύμβουλος της CRT, δήλωσε ότι: «Αυτό το αίσιο αποτέλεσμα αποτελεί το επιστέγασμα μιας εξαιρετικά παραγωγικής συνεργασίας για την ανακάλυψη και ανάπτυξη αναστολέων aPKC υψηλών προδιαγραφών. Η συνεργασία με την Teva, τον επιχειρηματικό μας εταίρο και τους επιστημονικούς συνεργάτες, μας έδωσε πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας και κατέδειξε την ικανότητά μας να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία την ανάπτυξη πρωτότυπων αναστολέων. Αυτή η προσέγγιση μας επέτρεψε να επισπεύσουμε το έργο μας και να προηγηθούμε έναντι άλλων συνεργασιών εμπορικών και επιστημονικών ομάδων που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη αναστολέων της άτυπης πρωτεϊνικής κινάσης C».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *