Βιωματική δράση για την αναπηρία

 
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, σε συνεργασία με την ομάδα ενίσχυσης εθελοντισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχεδιάζουν την υλοποίηση βιωματικής δράσης που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2013 στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα:


«Ανθρωπογενές περιβάλλον και άτομα με αναπηρία». Την δράση αυτή θα πραγματοποιήσουν οι εθελοντές της ομάδας ευαισθητοποίησης της Tandem.

Η δράση θα διεξαχθεί σε αίθουσα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και απευθύνεται σε δύο ομάδες των 50 ατόμων από ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Η διάρκεια της δράσης είναι 3 ½ ώρες για την κάθε ομάδα, οι ώρες διεξαγωγής από 9:30 ως 18:00 και το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

– Γνωριμία με το ΚΠΕ Καστρίου
– Παιχνίδια ονομάτων, διαχωρισμός ομάδων
– Σωματικά παιχνίδια για την αντίληψη που έχουμε για την αναπηρία
– Εισαγωγή στην αναπηρία – πώς τη σκεφτόμαστε στην κοινωνία
– Παιχνίδια όπου οι συμμετέχοντες μπαίνουν στη θέση του ατόμου με αναπηρία
– Αναπηρία και Περιβάλλον – Ποια είναι η σχέση τους – Συγκρότηση ομάδων συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων
– Πόλεις φιλικές προς το περιβάλλον και την αναπηρία. Υπάρχει συσχετισμός;
– Αξιολόγηση και κλείσιμο
– Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Η Αίτηση Συμμετοχής, την οποία μπορείτε να βρείτε στον Ιστότοπο (http://kpe-kastr.ark.sch.gr/site/), θα πρέπει να σταλεί στο email: ethelontismos@uop.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΚΠΕ Καστρίου 2792022004.

Η δράση θα γίνει στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και Εθνικών Πόρων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *