Βιάγκρα σε… ρινικό σπρέϊ!

 
Ένα νέο ρινικό σπρέι που περιέχει ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη και «ορμόνη της στοργής», η οποία, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται στα μαιευτήρια για να επιταχυνθεί ο τοκετός, φαίνεται πως μπορεί να έχει και μία ακόμα, μάλλον απρόσμενη, χρήση: να βελτιώσει θεαματικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών, δρώντας σαν Βιάγκρα.


Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τους Κάι ΜακΝτόναλντ και Ντέιβιντ Φάϊφελ, που έκαναν με επιτυχία τις σχετικές δοκιμές έκαναν λόγο για δραματική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία.

Ενώ είναι γνωστό ότι η ωκυτοκίνη ωθεί τους ανθρώπους να αγκαλιάζονται και να δείχνουν στοργή μεταξύ τους, τώρα ανακαλύπτεται ότι έχει σεξουαλική επίδραση στους άνδρες και μάλιστα για αρκετό χρόνο.

Οι αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι παντρεμένοι άνδρες που έπαιρναν την ωκυτοκίνη μέσω του ρινικού σπρέι δύο φορές την ημέρα, γίνονταν όχι μόνο πιο ζεστοί με τους φίλους και συναδέλφους τους, αλλά επίσης σημείωναν αισθητή βελτίωση στο σεξουαλικό πεδίο. Οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι η λίμπιντο των ανδρών από εξασθενημένη γινόταν πάλι ισχυρή, ενώ η διέγερσή τους από δύσκολη γινόταν ξανά εύκολη. Τη βελτίωση μπορούσε να επιβεβαιώσει και η σύζυγος, που ανέφερε ότι η συζυγική σεξουαλική ζωή γινόταν πλέον «πολύ ικανοποιητική».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ωκυτοκίνη όχι μόνο μπορεί να δράσει ως Βιάγκρα, αλλά δεν περιορίζεται στη σεξουαλικότητα, καθώς επηρεάζει με χημικό τρόπο τον εγκέφαλο, ώστε να βελτιώνει γενικότερα τις διαπροσωπικές σχέσεις, αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμα απολύτως ξεκάθαρος. Η ορμόνη πιστεύεται ότι αλληλεπιδρά με το σύστημα της ντοπαμίνης, που ρυθμίζει τη λειτουργία του «κέντρου ανταμοιβής και ευχαρίστησης» στον εγκέφαλο.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, δεδομένο ότι αρκετοί ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία δεν ανταποκρίνονται θετικά σε φάρμακα όπως το Βιάγκρα, υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη για μια νέα κατηγορία φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *